John Brown sní o tom, že se stane slavným bojovníkem proti zločinu v Riverton City. K policii ho ovšem nepřijali a tak se nudí jako ochranka ve výzkumném ústavu Artemuse Bradforda. Objevy tohoto proslulého vědce, který spolupracuje s místní policií na vynálezu policisty-robota, lákají zlotřilého boháče Sanforda Scolexe. Zorganizuje proto noční loupež, při které je doktor Bradford zavražděn. John Brown s maximálním nasazením pronásleduje pachatele, ale jeho vůz vyletí do povětří. Snaživý adept detektivního řemesla leží v nemocnici na hranici mezi životem a smrtí - jeho jedinou nadějí je vynálezcova dcera Brenda, taktéž mimořádně talentovaná vědkyně. Do Brownova polámaného těla voperuje spousty užitečných přístrojů a ze smolařského nekňuby se stává obávaný Inspektor Gadget, lidský stroj na potírání zločinu. Jeho prvním úkolem je záchrana světa před ďábelským Scolexem.

Film z produkce studia Walta Disneye vznikl podle populárního televizního animovaného seriálu. (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

C0r0ner

V době vzniku, kdy mi bylo 8 let, bych to asi zbožňoval (triky a pitomá veselost), ale pro kohokoli, kdo je starší deseti let to musí být zákonitě utrpení. Nechápu, jak mohl dospělý filmařský tým natočit takovou trapnou a dementní sračku. Taktéž je mi líto Brodericka, který se upsal takovému průseru. 10% ()

waits

Takovy kocour Garfield pro deti o cca 3 roky starsi. Misto Garfielda je tam pan s vystrelovaci hlavou,ktery u deti vyvolava smich treba tim, ze omylem bouchne jineho pana mezi nohy (mohu potvrdit, ze muj sestilety syn se v tuto chvili doopravdy zasmal....film ale nedokoukal). Pokud existuje nekdo, komu je nad patnact, temto zertum se smeje a navic ma rad na rozdil ode me Broedericka, at si prida jednu hvezdicku. Musim se schvalne podivat, jestli nekdo nedal ctyri a popremyslet, co to znamena) ()

MarekT

Původní animovaný seriál na Fox Kids patřil svého času k těm nejlepším, které jsem kdy v dětství shlédl. Seriál jsem měl tak rád, že mě zajímala jeho filmová podoba, ale ta je jen paskvil odchylující se celkem dost od předlohy. Více k ní nelze dodat, akorát jen to, že toto byl jeden z mála filmů, které jsem "strhal kritikou" už před desátým rokem života. ()

monolog

Ale jo, všecky ty udělátka jsou docela zábavný, a to je u tohoto filmu asi všechno, co je nějak zábavný. Je to ten nejhorší neřád co se týká dětských filmů. O ničem, ale hodně barevný, hýřící všemožnýma skákacíma a jinýma věcičkama. Prostě a jednoduše, tenhle film bych si ve sbírce nechával jen kvůli dětem, když bych chtěl s manželkou soukromí. (takže si ho tak za pět deset let nahraju :D) ()

`barocco

Tento filmik je pre deti, plny fantazie, trikov, ale hlavne kdejakych hraciciek a pomocok ktore Matthew Broderick vytahuje ako na beziacom pase. ktore dieta by netuzilo mat nohy ktore by skakali desat metrov do dialky, a ked sa na takych nohach este aj rozbehnes, proste parada.... Triky su dokonale, Joely Fisher nadmieru povabna a Rupert Everett stylovo zaporacky. K tomuto filmu si treba nasadit len detske okuliare ktori zda sa viaceri z tu pritomnych asi davno stratili a zabavna jazda moze zacat.... ()

• Film bol skrátený kvôli kritickým recenziám zo 110 minút na cca 75 minút. (lmartinl)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Gadgetmobile je navrhnutý na základe kabrioletu Lincoln Continental z roku 1964 od Brenda Bradforda. (Greenpeacak)