Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Faktor zábavnosti stále jemne prevyšuje tie logicke krátery, ktoré pri takto naťahovanom príbehu nešlo prehliadať. Prestrihať o tretinu a malo by to správny drajv a neplácalo sa to v tej scenáristickej vate (resp. vode) ako ta akváriová rybka na suchu... Zaokrúhlim nahor na veľmi vlažné 3 hviezdice s privretými očami.... A fakt privretými, lebo keď jedna z postav hecuje v poslednej časti zraneného parťáka, aby nezatváral oči a ostal s nimi pri vedomí a že všetko bude ok, tak som mal dojem, že hovorí ku mne v driemotách, lebo už som aj ja mal na gauči čo robiť to nevzdať a neodspať radšej ten domrvený finiš. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně marné, i když se tam inspirace klasikou dala najít. Nicméně nápad byl dobrý, akorát to v té druhé polovině začalo jít trochu dolů a nelogičnosti ve finále mi celkový dojem docela pokazily. Pokazil mi ho i fakt, že Bae Doo-na je ve všech rolích, v kterých jsem ji viděla, zoufale stejná. Stejný trpitelský výraz ve tváři jako kdyby jiné emoce neznala. Gong Joo taky neměl nic moc co hrát, ale u něho aspoň vím, že když chce, tak zahrát umí. Za to Kim Sun-young se v kosmickou lékařku transformovala z ukřičených bab (např. Crash Landing on You transformovala skvěle). V každém případě Oskara získává Lee Joon, ani vojna na jeho herectví nic nezměnila a já se už teď těším na jeho další roli. Tentokrát v historickém seriálu Bloody Heart, kde bude hrát po boku Jang Hyuka. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez respektování vědy, ale s citem pro příběh se jistě Moře klidu nezavděčí všem. Jakožto fanda jihokorejské tvorby jsem s něčím takovým počítal, protože emoce a příběh jsou pro Korejce vždy na prvním místě. Ale nepopírám, že to trochu mrzí. Seriál je totiž po technické stránce opravdu vymazlený a mnoha blbostem se dalo vyhnout. Do předposlední epizody bych dal 4*, ale závěr se moc nepovedl... . ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ja myslím, že Kórejci urobili veľmi slušné sci-fi. Občas to pripomenie klasiku Votrelci od J. Camerona, alebo iné sci-fi, ale čo sa už dnes dá vymyslieť bez toho, aby to niečo nepripomínalo, že? Napriek tomu je hlavná zápletka s vodou na mesiaci pomerne originálna a podarilo sa z toho vykresať celkom atraktívne sci-fi. Má to slušnú atmosféru, tie tmavé úzke uličky a šachty majú atmosféru vždy, triky sú veľmi solídne, scéna s odtrhnutým výťahom sa podarila a navyše sa Kórejci aj ako herci krotia a predvádzajú pomerne slušné herecké výkony bez hystérie, kriku a nasilu uplakaných scén. Ja som bol veľmi spokojný, v závere je jasné, že nemáme odpoveď na všetky otázky takže 2. séria sa v najbližšej dobe pravdepodobne zrodí. 80%. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Generické scifi s prvky hororu s dobrou zápletkou, dějem, ale občas logika kulhá. Ústředním motivem je tajný výzkum, probíhající na vesmírné stanici na Měsíci, který má zajistit lidstvu vodu. Jenže,jak to už známe z mnoha jiných zpracování, dost se to zamotá a i když to z počátku vypadá na pohodu, vše co se může zvrtnout, se zvrtne. Objeví se i "vetrelec" a mrtvoly. Prolínání hororových prvků se sci-fi je slušné, děj je vcelku svižný a epizody rychle plynou. Jen se začínají objevovat hrubky v dramatizaci, nějaké to podivné chování lidí v rámci děje na stanici a mírná rozpačitost v některých akčních scénách. Celkově solidní seriál, jen se nějak nedostavil dojem "high tech" podívané. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)
  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)

Reklama

Reklama