Reklama

Reklama

Moře klidu

(seriál)
  • Jižní Korea 고요의 바다 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vědkyně se vydá pro záhadné vzorky na opuštěnou vesmírnou stanici u Měsíce, na které při nehodě zemřela celá posádka včetně její sestry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

ER 

všechny recenze uživatele

Generické scifi s prvky hororu s dobrou zápletkou, dějem, ale občas logika kulhá. Ústředním motivem je tajný výzkum, probíhající na vesmírné stanici na Měsíci, který má zajistit lidstvu vodu. Jenže,jak to už známe z mnoha jiných zpracování, dost se to zamotá a i když to z počátku vypadá na pohodu, vše co se může zvrtnout, se zvrtne. Objeví se i "vetrelec" a mrtvoly. Prolínání hororových prvků se sci-fi je slušné, děj je vcelku svižný a epizody rychle plynou. Jen se začínají objevovat hrubky v dramatizaci, nějaké to podivné chování lidí v rámci děje na stanici a mírná rozpačitost v některých akčních scénách. Celkově solidní seriál, jen se nějak nedostavil dojem "high tech" podívané. ()

smarkus 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil, pekne stupňovaná atmosféra. Zaujímavo natočené a zápletka originálna. Malo to svoje chyby to áno, nejaké nelogické rozhodnutia. množstvo vzniknutých otázok bolo zodpovedaných, i keď nie všetky, je tam možnosť ďalšej série (ktorá by mala vzninúť) ten koniec mi prišiel už moc. Ale opať sa mi potvrdilo - som fanúšikom kórejskej tvorby jednoznačne. ()

Reklama

bozka10 

všechny recenze uživatele

Netflix naservíroval zamňa veľmi solídne sci-fi s vcelku zaujimavou zápletkou.Aj ked je Silent sea extrémne predvídateľné aj pre človeka s dedukciou šimpanza,tak si udržuje stabilne vysoké napätie a atmosféru.Škoda že ľahký hororový opar po pár dieloch opadol.A teda opäť hrdinský Yoo Gong to zas nedal,ten má na tie vírusy smolu chalan. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Úplne "mimo mísu" mi pri sledovaní tohto seriálu napadol seriál Away, ktorému som vyčítala množstvo nezmyslov vytáčajúcich ma do nepríčetnosti. Zaujímavé je, že v tomto seriáli je možno podobné množstvo nezmyslov, ale zachraňuje ho v mojich očiach jedna podstatná vec: nie je to nuda. Možno pár hluchých miest z hľadiska akcie, avšak aj tie mali svoje opodstanenie.. ale inak ide o dosť dobre vygradovanú jazdu s fackou v závere. Ak by sa tvorcovia rozhodli natočiť druhú sériu, tak táto ma od nej určite neodradila (narozdiel od spomínaného Away). Bonusom je aj celkom reálne vykreslená hrozba straty vody na Zemi - pravdu povediac, tento moment mi pripadal úplne najdesivejší z toho celého. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez respektování vědy, ale s citem pro příběh se jistě Moře klidu nezavděčí všem. Jakožto fanda jihokorejské tvorby jsem s něčím takovým počítal, protože emoce a příběh jsou pro Korejce vždy na prvním místě. Ale nepopírám, že to trochu mrzí. Seriál je totiž po technické stránce opravdu vymazlený a mnoha blbostem se dalo vyhnout. Do předposlední epizody bych dal 4*, ale závěr se moc nepovedl... . ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Rekvizity pistolí jsou ve skutečnosti pistole Glock 17 upravené oplastováním z 3D tiskáren. (UncleMorty)
  • Hang-Yong Choi celý seriál napsal jako adaptaci svého krátkometrážního filmu The Sea of Tranquility, který uvedl v roce 2014 na filmovém festivalu v Jižní Koreji. (UncleMorty)

Reklama

Reklama