Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říkají si Osamělí jezdci, jsou tři a hrají řízný heavy metal. Zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Hrají vytrvale a podle svého mínění i dobře, prorazit se jim však stále nedaří. V rádiu je nehrají, protože nejsou slavní a slavní nebudou, dokud je nebudou hrát v rádiu. Klasický začarovaný kruh, z něhož na první pohled není cesty ven. Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných napodobenin zbraní, které sice místo smrtích kulek chrlí vodu, ale vypadají dostatečně věrohodně, aby nebyly od pravých k rozeznání. Takto vyzbrojeni přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který počítal s rychlým obsazením, okamžitým přehráním a rychlým zmizením se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel. A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci a navíc se venku rojí policie, která stanici obklíčila. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Typická bláznivá devadesátková hudební komedie s vynikajícím hereckým trojlístkem Fraser - Buscemi - Sandler. Když vám v životě selžou nápady, jak legálně dosáhnout svých snů a cílů, stále existuje odvrácená strana zákona, pomocí níž může vše dopadnout pohádkově. Ač Rockeři nenabízí nikterak inteligentní humor či přehnaně zábavnou interakci mezi hlavními postavami, dívá se na ně příjemně, můžete u nich úplně vypnout a nechat se unášet na těžce pohodové flow. Filmeček, který nenadchne ani neurazí a vzdá poctu několika málo ikonickým bijákům osmdesátých a devadesátých let. Tři hvězdy. 🙂 (27.04.2024) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi rytmická komédia, ktorá udáva tempo nielen svojim výberom hudby, ale najmä sviežim a bláznivým príbehom. Ten síce balansuje na hranici znesiteľnosti klišé a nelogických scén, ale stále je dostatočne zábavný (a miestami neskutočne originálne vynaliezavý) nato, aby ma dokázal udržať vo vare. Navyše vyniesol Sandlera a Frasera k vyšším métam, za čo mu je určite nejeden ich fanúšik povďačný. 70%. ()

Reklama

Darik 

všechny recenze uživatele

Já vim, že je to strašná pitomost, ale takhle dobře metalově jsem se pobavil snad jen u Nickyho Satana a Ozzáka v Comebacku. Některé hlody jsou fakt boží a Sandler opět válí :DJen škoda, že sem to viděl s dabingem, docela bych to chtěl vidět v originále - to musí bejt ještě větší nářez :D 80% (Mimoto - toto je můj 200 komentář :D) ()

Akaja 

všechny recenze uživatele

proboha.... Ten film mě zaujal kvůli hereckému obsazení a hlavně kvůli tématu. Fraser, Buscemi a Sandler (ten především!!!) jako rockeři? To by mohla být dobrá palba. Ale zas tak odvázaná jsem z toho nakonec nebyla. Největším zklamáním pro mě bylo zjištění, že celý děj filmu se bude týkat té jedné noci v rádiu. Mohlo se z toho vyždímat víc. A mohli aspoň jednou pořádně zahrát :(. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

I když vím, že to není kdovíjaká filmová perla, já ten film prostě zbožňuju. Nic jsem o něm nevěděl, jen mě zaujalo obsazení a proto jsem ho zkoukl a byl jsem nadšen. Pokud tedy netrpíte nějakou představou, že každý film má něco sdělit, tak se pohodlně uvelebte ve svém křesle a pusťte si naplno Hlas vzpoury na Radiu Rebel :-)))) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (12)

  • Natáčelo se od 21. června do 4. září 1993 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Baskytarista Lone Rangers, Rex, byl pojmenován po Rexi Brownovi z Panthery. (liquido26)

Reklama

Reklama