Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V neďalekej budúcnosti, v roku 2065, našu Zem takmer úplne ovládli Fantómovia. Záhadné, smrtiace eterické bytosti. Kto sú? Čo chcú? Je to agresívne invázne vojsko alebo len smutné, stratené duše na ceste nekonečným vesmírom? Výborný postapokalyptický, akčný sci-fi horror. Rád sa vraciam ku tomuto titulu pre jeho zaujímavý scenár a úžasné, dokonalé animácie. Je to už viac ako desať rokov, čo bola "Final Fantasy: Esencia života" uvedená do kín, ale aj dnes musím obdivovať detailnú prácu animátorov. **** ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Je to naprosto O NIČEM, NEBAVILO mě na to koukat, postavy působí naprosto NEPŘIROZENĚ, VŮBEC nic novýho mi ten film nepřines, jenom si říkám, že těm ekologickejm teroristům dám aspoň ty dvě hvězdičky, když si s tim dali tolik práce... (Ta animace - u většiny animovaných filmů jsem zatím měla pocit, že lidé by to líp nezahráli. Tady však převládá dojem, že se jim jenom hodně špatně povedlo napodobit lidi. Nepohybují se jako lidi, jejich mimika sahá té lidské sotva po kotníky. Je mi jedno, že to natočili 'už' v roce 2001. Nebudu přidávat hodnocení ani ze soucitu.) ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zcela neskutečná podívaná držící si svůj velký prim (první plně animovaný film, který se snažil nevypadat jako animovaný film... jak jinak to popsat?). Pochopit o čem to celé je už je trochu těžší (asi proto, že jsem hru Final Fantasy nikdy nehrál), nicméně vizuál a fantazie tvůrců to zcela plně vynahradí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Samozrejme hlavni klad filmu je animace, pochybuju, ze by se nekdo na film sel divat kuli necemu jinymu, protoze animace je fakt spickova, ale obcas je videt, ze je rozdil mezi hlavnima postavama a vedlejsima, s nekterejma si tvurci tak nevyhrali. Ale krome animace tu je i celkem slusnej pribeh, kterej je sice misty trochu prehnanej, ale rozhodne to neni nejaka slatanina. Je tu spousta akce, film neni prehnane dlouhej a hezky odsejpa, takze 4*. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Obsahem sice né až tak ůžasný film, tam bych ho řadil do lehkého průměru. Na druhou stranu vizualní a zvuková stranka je velmi povedená a zachraňuje celý snímek od lehce nadprůměrných a dokáže ho dostat do nadprůměrných filmů. Takže moje doporučení, koukněte se na to pokuď máte rádi anime nebo sci-fi, nejspéše se vám bude líbit, u ostatních to už tak žhavé být nemusí. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Doktorka Aki Ross byla zařazena na 87. místo žebříčku Hot 100 časopisu Maxim pro rok 2001. Objevila se také na obálce vložené přílohy. Stala se tak doposud jedinou neexistující postavou, která byla do tohoto žebříčku zařazena. (Caszidy)
  • Tvůrci vytvořili zábavné video, ve kterém jednotlivé charaktery z filmu, v čele s Aki, tančí ve stylu slavného videoklipu Michaela Jacksona Thriller. (Caszidy)
  • Film sa skladá zo 141 964 snímkov, pričom každý zabral v priemere 90 minút na vykreslenie a na ich tvorbe sa podieľalo zhruba 200 ľudí. Jednému človeku by to trvalo 120 rokov. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama