Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3
USA, (2024–2025), 15 h 24 min (Minutáž: 44–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (258)

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Netflix se mi projednou trefil do vkusu. Problém tří těles je výjimečný seriál, který se vymyká běžné produkci Netflixu. Nabízí napínavý příběh týkající se naší civilizace a to jak naší historie, tak i budoucnosti. Jak si asi lidstvo poradí s případnou invazí za předpokladu, že se o ní dozví s dostatečným předstihem? A co když se nejedná o invazi ale o zachování druhů? Je sobecké "nepodělit se" o svou planetu. Bude lidstvo toto dilema vnímat s postupujícím časem jinak? Sjednotí se, nebo se rozdrobí na frakce? Seriál navíc obsahuje opravdu velmi široké spektrum zajímavých otázek a aktivit (pokročilá VR, náboženství, lidská mentalita, lidský pokrok, jednota, soudržnost, politické systémy a jejich přizpůsobení se situaci a aplikace na případný mimozemský život...) které perfektně doplňují hlavní příběh a zápletku. Líbí se mi, že nad všemi těmito otázkami můžeme přemýšlet, aniž by byli zbytečně složité či nepochopitelné. Autoři vše naznačí či popíší jednoduše a nekomplikovaně tak, aby nic nebránilo klidnému sledování a navíc, aby šlo z příběhu ledacos selským rozumem vyvodit. Byl jsem nadšený z toho, jak příběh i děj konečně odsejpaj. Každý díl nabízí něco zajímavého. Mé nadšení trošku zakalilo zjištění, že se jedná o první sezónu a že toto je pouze jakási předehra. Nicméně pokud si autoři zachovají styl a tempo, pak asi není čeho se bát! Pokud máte rádi Sci-Fi, čtete Kotletu a hrajete hry na PC bez rozdílu neváhejte! ()

Yorkcz 

všechny recenze uživatele

Seriál "Problém tří těles" přináší divákům fascinující pohled do světa vědy, politiky a lidského osudu, který rezonuje přes čas a prostor. Děj se odehrává ve dvou časových rovinách - historická část se odehrává v Číně šedesátých let, zatímco současná část se odehrává v roce 2024. Tento osmídílný počin sleduje epické rozhodnutí vědců, které má důsledky pro celé lidstvo. Prvních pět dílů nabízí napínavou a akční jízdu, přičemž každý díl překonává předchozí svou intenzitou. Vrcholným bodem se stává epický pátý díl, který zanechává diváka naprosto pohlceného. Avšak, jak se série blíží ke svému konci, bohužel kvalita klesá. Šestý díl začíná ukazovat první známky únavy a osmý díl, který měl být vrcholem, je spíše zklamáním. Závěr je divný a neuspokojující, přičemž se zdá, že je úplně mimo smysl knižní předlohy. Možná by bylo lepší, kdyby série skončila po pátém dílu, který představoval vrcholný bod napětí a emocí, místo aby pokračovala do neuspokojivého finále. Pochválit však musím snahu seriálu přizpůsobit knižní předloze moderní době. I když se snaží zůstat věrný svému základu, adaptoval se na současný vkus a prostředí. Celkově lze říci, že "Problém tří těles" je pozoruhodným a ambiciózním počinem, který nabízí divákům hluboké myšlenky a napínavé zápletky. Nicméně, sestupující kvalita a problematické zakončení, které je úplně mimo smysl knižní předlohy, snižují celkový dojem série, přestože prvotní části zůstávají nepopiratelně kvalitní. ()

Reklama

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem zatím nečetl, ale byl jsem hrozně zvědavej o čem vlastně "nejlepší Sci-Fi současnosti" je. No a musím dát za pravdu, že se zde dějí věci, které jsou neokoukané, dost originální a naprosto hlavuodstřelující... I když mám furt pocit, že z toho mohli vytřískat trochu víc. Víc emocí, víc napětí, větší dopad na svět i na diváka a s příběhem nemuseli tolik spěchat. Celý je to prostě trochu Netflix. Co se nedá ale upřít je ten příběh a momenty spojené s mimozemskou civilizací San-Ti. Záhadná videohra, blikající hvězdy, vyslaný signál do Slunce, loď Judgment Day, oko na obloze, sofony nebo samotný problém tří těles. Tím jak je spousta věcí vědecky podložených, tak je strašně zajímavý to sledovat a musím říct, že podobný nápady jsem nikde jinde neviděl. Dokonce jsem kvůli tomu seriálu začal nakoukávat videa o vesmíru, čtvrtých dimenzích, Fermiho paradoxu, atd. Vůbec bych se ale nedivil, kdyby Netflix stejně jako u podobně laděného 1899 seriál zrušil. Druhou sérku bych si klidně dal, i když, potom, co jsem si přečetl plot druhý knihy, nevim, jestli by se jim to podařilo zfilmovat. :/ 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Během prvních dvou epizod jsem uvažoval, že sledování ukončím - vůbec mě to nebavilo. Ty dva hlavní mysteriózní motivy řešené na ploše prvních dvou dílů mě vůbec nezaháčkovaly. Odpočet whatever, tajemná videohra mi vyloženě lezla na nervy. A moc tomu nepomáhaly ani postavy, u žádné se mi nezdálo, že by mi měla nějak přirůst k srdci. K zapnutí dalšího dílu mě vždy přinutilo až pár posledních minut se zajímavým cliffhangerem. No od epizody třetí, v níž se naplno ukáže, o co vlastně v celkovém měřítku jde, mě 3 Body Problem bavit začal. Ten námět je fascinující. Cítím ale i jako nečtenář, že se z knižní předlohy muselo výrazně škrtat. Řada věcí vzbuzuje otázky. Jsou to nevysvětlitelné nesmysly, nebo jen nevysvětlené jednotlivosti, které kniha na větší ploše dokázala podat lépe? Pokud se Benioffovi s Weissem neco povedlo, tak vzbudit ve mne chuť si knižní trilogii přečíst. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od třetího dílu, kdy se děj skutečně rozjede, si mě nakonec seriál získal. Začátek Tří těles je ale i v knize podobně pomalý, v seriálu aspoň mohli tenhle prostor využít k lepšímu představení postav. Škoda, že scénář si moc nehraje s vědeckými teoriemi a názory, o kterých je knižní předloha především. Možná se zjednodušovalo až moc a zůstalo jen u nadhození zajímavých konceptů. ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Trisolaris, domovská planeta mimozeské rasy, je v seriálu soustava tří sluncí vzdálená 4 světelné roky od Země. Taková soustava opravdu existuje, jde o Alfa Centauri, našeho nejbližšího hvězdného souseda. Obsahuje dvě objevené planety, ale na žádné nepanují podmínky vyobrazené v seriálu, mimo jiné protože třetí hvězda tohoto systému je velmi malá a obíhá stranou hlavních dvou hvězd. (spacemaster)
  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama