Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 3

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (237)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príťažlivý a v rámci invazívneho subžánru inovatívny dej, spracovanie bohužiaľ nezaujímavé a vizuálne ničím neohurujúce. Pričom možností by bolo, viď napríklad popasovanie sa s virtuálnou realitou v Ready Player One. Hrozba odsunutá na budúce generácie podľa mňa na intenzite neuberá, o to "sa stará" béčkové obsadenie hlavných postáv. Wong, Cunningham a Pryce sú prihrávači, držať palce máme mladším ročníkom. Predlohu som zatiaľ nečítal a je to iba ona, ktorá tento projekt drží nad vodou. Ak si Beniof a spol. zoberú ponaučenie z kritiky, môžeme sa dočkať výrazného zlepšenia. Pokiaľ som si pri prvej epizóde dovolil porovnávať s toľko kritizovanou Nadáciou, tak tá je, aj napriek výhradám, vyššia liga. ()

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem zatím nečetl, ale byl jsem hrozně zvědavej o čem vlastně "nejlepší Sci-Fi současnosti" je. No a musím dát za pravdu, že se zde dějí věci, které jsou neokoukané, dost originální a naprosto hlavuodstřelující... I když mám furt pocit, že z toho mohli vytřískat trochu víc. Víc emocí, víc napětí, větší dopad na svět i na diváka a s příběhem nemuseli tolik spěchat. Celý je to prostě trochu Netflix. Co se nedá ale upřít je ten příběh a momenty spojené s mimozemskou civilizací San-Ti. Záhadná videohra, blikající hvězdy, vyslaný signál do Slunce, loď Judgment Day, oko na obloze, sofony nebo samotný problém tří těles. Tím jak je spousta věcí vědecky podložených, tak je strašně zajímavý to sledovat a musím říct, že podobný nápady jsem nikde jinde neviděl. Dokonce jsem kvůli tomu seriálu začal nakoukávat videa o vesmíru, čtvrtých dimenzích, Fermiho paradoxu, atd. Vůbec bych se ale nedivil, kdyby Netflix stejně jako u podobně laděného 1899 seriál zrušil. Druhou sérku bych si klidně dal, i když, potom, co jsem si přečetl plot druhý knihy, nevim, jestli by se jim to podařilo zfilmovat. :/ 7/10 ()

Reklama

Marius

všechny recenze uživatele

Zatiaľ nehodnotím, nevidel som to celé, len napíšem, že Debil a Debil zase zaúradovali. Je to Netflix, takže súčasnosť je úžasne reklamne multikultúrna, len mi tam k woke dokonalosti ešte chýba nejaký Ujgur alebo Čukča. To čo Číňania v ich Three-Body (seriál) (2023) verzii (mimochodom na rozdiel od tohto paškvilu, skvelej) pomaly a meditatívne budujú trinásť dielov sa tu zrazí v jednej epizóde spôsobom, ktorý nemá šancu nič vybudovať, len kĺže po povrchu. V tejto verzii v podstate zatiaľ nemá nič poriadny zmysel, všetko len uteká a chce byť extremne tajomné a cool. A keď už to chceli zasadiť na západ, mali sa vyhrať aj s hrou, pretože tá je podobne ako kniha silno kultúrne sinocentrická. Snáď zvládnem dopozerať. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

Na zpracovní kultovní čínské předlohy tvůrci oblíbené Hry o trůny jsem se těšil. Dopadlo to podle mě dobře. Hodně zkratkovitosti a nevysvětlenosti, co mě vede k tomu, že si předlohu chci přečíst a jsem rád, že mě seriál k tomu dokopal. Celkově to mohlo být bombastičtější a efektnější, ale jsem spokojen a těším se na další série. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Do seriálu se mi vůbec nechtělo pouštět především kvůli dvojici D+D, ale scifi tématika mi stejně nedala a říkal jsem si, že zkusím aspoň jeden díl. A přišlo okamžité zaháknutí a binge v jedné sobotě. Bavilo mě to množství různých vychytávek, témat, vynálezů, objevení pravdy. Vizuál mi neskutečně sedl, většina postav se v délce sezóny dokázala vyvíjet a představovat. Pár momentů mě dokázalo, naštvat, kdy jsem si říkal, že tohle debilní rozhodnutí sem nepatří a bije hrozně do očí, ale nastalo to minimálně. Část VR se docela rychle vyčerpala, ale byla potřeba. Ve finále musím konstatovat velkou spokojenost. Teď už si jenom pořídit knihy. Season 1 - 80% ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Pohon vesmírné sondy pomocí nukleárních explozí byl poprvé navržen polským fyzikem Stanislawem Ulamem v roce 1947 a posléze zkoumán NASA v 50. a 60. letech jako jedna z možností pro stavbu meziplanetární vesmírné lodi, kterou by bylo možné postavit za použití existujících technologií. (spacemaster)
  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • Název seriálu Problém tří těles je skutečný matematický problém, který opravdu nemá žádné obecné řešení. Existují ale řešení pro specifické případy tohoto problému, nejznámnější z nich pravděpodobně Lagrangeovi body, oblast prostoru, kde se gravitační vliv dvou těles vyrovnává a třetí těleso může v takovém bodě setrvat nekonečně dlouho bez vynaložení vlastní energie. (spacemaster)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama