Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (349)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský seriál.. dovolil bych si tvrdit, že jeden z nejlepších krimi seriálů vůbec. Je fat, že to hrabství by již bylo vymřelé, ale to nic nemění na skvěle obsazených rolích, nádherném prostředí a kouzlu tohoto seriálu. Občas jsou některé případy až příliš snadné, ale jakmile je díl, kde je ,,jen,,jedna mrtvola tak to je luxusní podívaná, ale většuinou tu máme tak 2-3 mrtvoly za díl.. ale zase máme 100minut jeden díl to není málo. 5z5 Novou sérii bez Barnabyho jsme ještě neviděl a nevím zda budu chtít vidět.. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto famozní seriál šitý přesně podle britů.Skvělý černý humor, v každém díle spousta studených čumákú, důchodci se mydlí berlemi hlava nehlava a v každém křoví aspoň 1 mrtvola. Jo a na krasnou ženskou člověk musí taky čekat:-). Nejvic mě však mrzelo že ze seriálu odešel seržant Troy, to byl chlapík u kterého človek nevěděl jestli je blbej nebo chytrej a řídit auto taky moc neuměl.O hereckém výkonu Toma Barnabyho myslím není třeba diskutovat.Super super!! ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Acapulco a St. Louis musí být pro kriminální vyšetřovatele procházka růžovou zahradou, jelikož jedno kultivované zapadlé městečko s klidnou, příjemnou až venkovskou atmosférou někde v Británii je tím pravým Bermudským trojúhelníkem, kde už v méně uspokojivé části Guinessovy knihy rekordů má zarezervovaný stůl. Nebo má Spojené království svou vlastní Oblast 51, kde všichni už jsou emzáci, zombie nebo duchové? Asi se to nedozvíme (projekt à la Četníci s mimozemšťanama by nám i účastněným víc vzal než dal a to nechceme), ale tvůrci se vším počítají. Tereminová znělka se přece nerozsvítila po pátým pivu. Ovšem Johna Nettlese těžko někdo nahradí. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

První díl, "Smrt staré dámy" je naprosto perfektní a promyšlený do posledního detailu. Za ten by se nemusela stydět ani Agatha Chrsitie. Potom bohužel nastane střemhlavý pád a další díly jsou místy dost nelogické, vražd je zbytečně mnoho, naví jsou příliš na efekt a občas dost kýčovité (nevěsta zastřelná na svatbě). Navíc jako čtenář již zmíněné autorky většinou do 20 minut prohlédnu vraha. Ale rozhodně je to o několik tříd výše než německé výblitky. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Výborný britský detektivní seriál, jednotlivé díly mají vždy slušný děj, záplatku a celkem jsou uvěřitelné. Akorát jediný fakt kalí tuto uvěřitelnost, v Midsomer Walley by už asi nebylo ani jednoho obyvatele, všichni se postupně vyvraždili. Ale v zájmu věci, tedy v zájmu dobré detektivky lze tuto "maličkost" odpustit. Celkově to vidím za 5. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • V čase dokončení třinácté série si zahrálo ve vedlejších rolích již 900 herců a bylo použito téměř 21 000 komparzistů. (vanadium)
  • Postava Johna Barnabyho, který od čtrnácté série nahradil Toma Branabyho, se poprvé objevila v druhé epizodě třinácté série. Jejího představitele, herce Neila Dudgeona, ovšem bystří fanoušci mohli zahlédnout již v prvním dílu čtvrté série, kde ztvárnil zahradníka. (Olík)
  • Ustavičným rušivým problémem při natáčení seriálu byl hluk z letadel, motorových pil, lodí a sekaček na trávu, jednou filmování narušovala i neustále kejhající husa. (vanadium)

Reklama

Reklama