Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (349)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Detektiv šéfinspektor Barnaby je prostě formát. Výborná anglická kriminálka v tom správném slova smyslu, žádná americká patlanina. Skvělí herci - obsazování opravdových hereckých es. Výborné náměty, humor a mysterióznost, občas až hororová atmosféra. V neposlední řadě dokonalá a mrazivá úvodní znělka a celkově celá hudba. Vrchol v žánru. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nebaví, je to vždy příšerně dlouhý rozvleklý a dohromady se nic neděje. Za ty léta už tam nemaj koho vraždit ,tak ještě, že jim ty stavy doplněj uprchlíci. Ale já anglický detektivky nikdy nemusel. Ani toho malýho Belgičana co tak cupitá-Hercule Poirot. I když ten měl některý epizody dobrý a na ten průměr dosáhne. Kde sou ty časy, kdy David Suchet hrál v roce 1977 v epizodě Profesionálové drsného teroristu.....No tak to jsme vzali jedním vrzem hned 2 seriály. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díky Primě taková klasika pro víkendový podvečer. Jde to, ale najdou se i lepší dílka. Dělám si z toho trošku srandu, že být to skutečné, tak už v Midsomeru nikdo nežije, protože se tam všichni vyvraždili. Často jsou vrahy různí blázni, že to působí až nevěrohodně. Občas se v dílech objeví nějaký ten vtípek, možná by jich tam mohlo být i o něco víc. Mít to jen jednu sérii, tak bych tu nechal vyšší hodnocení, ale s tímhle počtem epizod se seriál po čase chtě nechtě omrzel a zprůměrnil ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Aneb čtyři vraždy nestačí, drahoušku! Ještěže je Midsomer fiktivní, jinak by tam museli nasadit jednotky OSN. Míra vražednosti tam hraničí s genocidou:-). Perfektní detektivky starého dobrého anglického střihu. Barnaby je samozřejmě ideální muž pozorný k vlastní ženě (však je taky výtvorem ženy). Suchý humor, který ještě vylepšují upoutávky na Primě (Kupte si dům v Midsomeru.....). Zvláště scény z manželského života jsou pro nás starší manžele třešničkou na dortu, hlavně pokud jde o Joycino kulinářské umění (Seržant Scott s plnou pusou a koláčkem v ruce: "Dobré, to pekla Vaše žena?" Barnaby:"Blázníš,? To bych Ti nikdy neudělal!!!"). A ta hudba! Vlastně valčíček v různých modifikacích (hororová melodie, dětský sbor, amatérští hudebníci). A ty figury, zvláště staré čarodénice (jak říká můj otec)! No nic, to už stačí, dneska je premiéra dalšího dílu, už se těším! ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tohle dělo v reálu, tak jsou všichni obyvatelé Midsomeru mrtví páč každý díl tam chcípnou průměrně dva až x lidí. Jinak jde vcelku o podařenou sérii, která ale není ničím výjimečná od svých amerických či německých kolegů. I když je fakt, že než ta německá...to asi lepší je. Nadprůměr ano, ale za 4 hvězdy...možná časem a s rozmyslem. ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • V čase dokončení třinácté série si zahrálo ve vedlejších rolích již 900 herců a bylo použito téměř 21 000 komparzistů. (vanadium)
  • Skladba, která hraje před každou vraždou v epizodě Temný podzim, se jmenuje The Creep a byla složena Kenem Mackintoshem. (vanadium)
  • Okrem modelu 1873 sa vo filme objavia aj ďalšie zbrane značky Winchester - Model 1866 "Yellow Boy" visí na stene Fincherovho domu a Model 62A používa v úvode inšpektor Barnaby s manželkou pri streľbe na terč. (ČSFD)

Reklama

Reklama