Lisa BrühlmannKamera:
Eben BolterHrají:
Gugu Mbatha-Raw, Ben Hardy, David Oyelowo, Rakhee Thakrar, Jimmy Walker, Jason Thorpe, Antonia Clarke, Dan Li, David Mumeni, Katy Carmichael, Lucy Russell (více)Epizody(4)
Jane dostane šanci nastěhovat se do krásného, minimalistického domu, který navrhl záhadný architekt. Má to jen jeden háček – obyvatelé zde musí dodržovat seznam jeho přísných pravidel. (HBO Max)
To, co výtečně funguje v knize, seriál téměř postrádá - nezapomenutelné jsou popisy pocitů nad ztrátou dítěte. Čtenář je navíc veden názvy kapitol - jmény postav. Divák, který výbornou knihu nečetl, musí být zmaten neustálými skoky v čase, kdy si jsou obě hrdinky, Jane a Emma, podobny jako vejce vejci. ()
Přečtěte si radši jen knihu ()
Tohle je takový ukázkový případ proč nečtu thrillery a většinou se ně ani nekoukám. Ve výsledku vycházejí všechny stejně – napětí je budované povětšinou pouze na pocitu jistoty z nápověd, přičemž dorazí ne až tak překvapivý twist. Nejinak tomu bylo zde. Gugu Mbatha-Raw má na mnohem zásadnější role – pro tohle ji byla škoda. ()
Studené a nehostinné jako ten barák v hlavní roli. ()
Pokud čekáte rychlý spád a akci, tak to nezapínejte. Pokud máte chuť na pomalu odhalující se drama, tak směle do toho. Dvě ženy, každá se svým traumatem a přesvědčením, že strohý dům evokující pevnost, ve kterém by se mohly skrýt před světem plným bolesti, by jim mohl pomoci proti strachu, který si v sobě nosí. A třeba i pan majitel, kterej je sice trochu divnej, ale taky vyzařuje pevnost, sílu a přece jen to vypadá, že to má životě poskládané mnohem líp, než ony. A kdo by nechtěl bezpečnou náruč. Knihu jsem četla, ale už si nepamatovala, kdo a proč. Herečky se mi nepletly, ani skoky v čase mě nemátly... podle mě to tomu dalo jakousi dynamiku, stejně jako v knize. Zkrátka se mi líbilo, jakým stylem to natočili. ()