Lisa BrühlmannKamera:
Eben BolterHrají:
Gugu Mbatha-Raw, Ben Hardy, David Oyelowo, Rakhee Thakrar, Jimmy Walker, Jason Thorpe, Antonia Clarke, Dan Li, David Mumeni, Katy Carmichael, Lucy Russell (více)Epizody(4)
Jane dostane šanci nastěhovat se do krásného, minimalistického domu, který navrhl záhadný architekt. Má to jen jeden háček – obyvatelé zde musí dodržovat seznam jeho přísných pravidel. (HBO Max)
Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (5)
Ta přede mnou (2021)
Pokud čekáte rychlý spád a akci, tak to nezapínejte. Pokud máte chuť na pomalu odhalující se drama, tak směle do toho. Dvě ženy, každá se svým traumatem a přesvědčením, že strohý dům evokující pevnost, ve kterém by se mohly skrýt před světem plným bolesti, by jim mohl pomoci proti strachu, který si v sobě nosí. A třeba i pan majitel, kterej je sice trochu divnej, ale taky vyzařuje pevnost, sílu a přece jen to vypadá, že to má životě poskládané mnohem líp, než ony. A kdo by nechtěl bezpečnou náruč. Knihu jsem četla, ale už si nepamatovala, kdo a proč. Herečky se mi nepletly, ani skoky v čase mě nemátly... podle mě to tomu dalo jakousi dynamiku, stejně jako v knize. Zkrátka se mi líbilo, jakým stylem to natočili. ()
Epizoda 1 (2021) (E01)
Řekla bych, že první díl má velmi slušný rozjezd, který diváka umí zaujmout a trochu znepokojit. Přibližuje s jakými traumaty do toho domu hlavní hrdinky šly, s čím doufají, že jim dům pomůže. Je to přece jako by člověk vešel do trochu jiného, jednoduššího světa. ()
Epizoda 2 (2021) (E02)
Děj pomalu, plýživě postupuje vpřed a odhaluje polopravdy a lži. Není to nic pro diváka bažícího po akci. Až se divím, jak jsem na tento spíše nespád naladěna. ()
Epizoda 3 (2021) (E03)
Ne ne. Rozhodně nečekejte, že se tempo zvýší. Edward je bezpochyby magor, jde jen o to, jestli je schopný i zabít. A Emma se ukazuje jako velmi nevěrohodná. ()
Epizoda 4 (2021) (E04)
I poslední díl nebyl špatný. Vše svým pomalým tempem rozplétá. Ale už tam bylo opravdu hodně věci, které jdou proti logice. Třeba proč obě ženy zůstávaly v domě. Obě pracující, obě mohly (byť třeba na čas k někomu, než si najdou něco jiného). Kdo stojí za Emminým znásilněním, i za Emminou smrtí je tu brzy jasné, i tady se totiž člověk zarazí nad podivným chováním nebo reakcemi. 3,5* ()