Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

MCZ 

všechny recenze uživatele

Žel ne tak dobré, jak jsem čekal. Je tu pár hodně dobrých nápadů a kdyby se z těch dvou řad vybraly jen ty nejlepší skeče, na pár (skvělých) dílů by to stačilo. Takhle připadá pár skečů na desítky průměrných až špatných. Když si totiž vezmu Pythony, kteří prozíravě ignorovali pointy a místo toho strojili dlouhé sekvence vtipů, kterým se člověk opravdu smál (nebo případně nevěděl, jestli se smát) a pak zvážím fakt, že jednotlivým scénkám v Big Train sice možná nechybí bizarnost, většina však naprosto postrádá jakoukoli vnitřní sofistikovanost a jede stylem "minutový úvod, přepálená a nečekaná (a nejednou i dost slabá) pointa, konec", nezbývá než rychle zamést všechna ta provolání "noví pythoni" někam pod koberec. 5/10 ()

Berzeger 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi Big Train líbí mnohem více než Monty Pythonův Létající cirkus, ze kterého si nepochybně tvůrci vzali mnoho inspirace. Narozdíl od Monty Pythonů, a prosím nebijte mě, je totiž většina (ne však všechny) skečů zakončena nějakou pointou a jejich děj se nevytrácí ani zdaleka tak často do absurdna, jak to jinak skvělá parta MP dělávala. Koneckonců Graham Linehan je přeci jen tak trochu zárukou kvality. Úžasný Simon Pegg pak tu pátou hvězdu, kterou jsem dal, ještě podtrhuje. :) ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tohle asi není formát pro mě. Kvůli škole jsem viděl tři epizody, a mám-li být upřímný, do dalších se rozhodně jen tak nepohrnu. Důvodem mně je nevyváženost skečů, na jeden dobrý připadnou dva průměrné, a tak málo jich je skutečně excelentních (soutěž v zírání). No nic, budu se muset rozhodnout, zda mě po zkušenosti s Velkovlakem ještě zajímá Monty Pythonův látající cirkus. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

srovnáni s Monty Pythonem je docela přemrštěné, i když díky animovaným vložkám se o to snaží. Viděl jsem jen první sérii a podle ní si troufám hodnotit. Objevují se tu opět scénky na jedno téma, ale s různou variací v dalších dílech. Bohužel kvalita humoru je dost kolísavá a většinou mi to ani moc vtipné nepřišlo, ale i tady se semtam nějaká perlička najde. Nakonec jsem se rozhodl jen pro silnější 2*, protože mě první série nenavnadila na sledování dalších - třeba časem změním názor. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Jednou večer jsem na dvojce narazil, na tento "kousek" a díl se mi tak líbil, že jsem si sehnal všechny. Jsem fandou Monty Pythona, britský humor je mi blízký, takže mi Velkovlak sedl. Nepravděpodobné momenty s nadsázkou, křečovité situace, nečekaná rozuzlení, pokud ne už sám průběh skeče. To jsem čekal a také dostal. Víc od toho nečekám a nepotřebuji, ale nutno říct, že Vlekovlak sem tam dodal i něco navíc. Simon Pegg ukazuje svůj potenciál, který zůstává od dob seriálu neyužit. 5/5 ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama