Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nástupce Monty Python? Nikdy! Ale jako dobrá a současná alternativa k popukání. Jejich invence nezná mezí, aspon do prvních dílu, pak už nějak onen ostrovtip značně upadá a mnohé vtípky tak zůstávají "zkamenělé". Ovšem nikdy nezapomenu v souboje v zírání, které jak doufám někdy skutečně vzniknou (a pokud existují tak mě dejte vědět, už tedka jsem fanouškem :-)) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Bohužel tenhle cyklus je pro mě docela zklamáním. Nemám moc rád humor Monty Python, vždy mi jejich scénky přišly jako parta trotlů u které je vtip v tom, kdo je blbejší. Big train je ale ještě o stupeň horší a až na stabilně výborné přenosy z mistrovství v zírání, včetně unikátních historických záznamů, jsem se povětšinou nudil. Dvě hvězdičky a za zírání jedna navíc. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 1 sérii: Výborný počin, u kterého jsem se nejednou zasmál. Prakticky tohle objevilo jednoho z největších britských bavičů (ano, řeč je o Simonu Peggovi) a to je jen dobře. Jinak k Velkovlaku... nejlepší byla již častokrát zde zmiňovaná soutěž v zírání.. kdo neviděl, neuvěří, jak může být zírání zábavné.. :-) Ale například ani žokejové v Africe nebyli špatní... No zkrátka, je toho moc a žádný díl mě vyloženě nenudil. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vtipná, řádně trhlá záležitost, za kterou se tradice britského humoru rozhodně stydět nemusí. S Cirkusem bych to však vůbec nesrovnával. Některé skeče jsou špičkové, ale tu a tam se najde slabší až ubohý článek. V mých očích mu trochu ubírájí i vatovité vložky v podobě "Mistrovství světa v zírání", které přestávají bavit už po druhém, třetím díle a samozřejmě (nezaslouženě) - jak už tomu ostatně bývá - český dabing. Proč to jednoduše neotitulkovat??? 70% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá parta kolem Christophera Morrise opět komplet na scéně, tentokrát ještě obohacená o Simona Pegga, který si po Fantastic Fear of... (kde mi připadal nesnesitelný) opět získává moje sympatie. Není to tak depresivní /deprimující /úchylné jako Jam, ale na druhou stranu je to zase bližší humoru monty pythonovskému, který byl naopak v Jamu ubraný (ten vyvolával spíš pocit, že se dal na pythonovskou komedii David Lynch). Já si tuhle britskou bandu prostě zamilovala a už když se před úvodními titulky prvního dílu poprvé objevila na scéně Amelia Bullmore, moje srdce plesalo o sto šest. O ostatních ani nemluvím. 90% ()

Zajímavosti (4)

  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama