Kamera:
John RosenbergHudba:
Willie DowlingHrají:
Kevin Eldon, Mark Heap, Simon Pegg, Phil Cornwell, Julia Davis, Rebecca Front, Nick Frost, Catherine Tate, Graham Linehan, Julia Deakin, Amelia Bullmore (více)Série(2) / Epizody(12)
Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)
Mám slabost pro "britský humor" a pro skeče. Tenhle seriál obsahuje obojí, ale ani v nejmenším nepřipomíná Monty Pythony. Spíš The Fast Show. A stejně jako u The Fast Show, některé kusy baví, některé ne, ale zde většina ano. A právě humor téhle party nejvíc vystihuje skeč s jeptiškami v zoo. Je to vtipné, trhlé, ale pořád to ještě má něco do sebe, i když méně než montypythonovské skeče. 85% ()
Bohužel musím hodnotit hodně subjektivně, protože seriál sleduji anglicky bez titulků a spoustě vtipů nerozumím... I tak jsem se ale hodně nasmála, takže až se někdy titulky na internetu objeví, možná ještě tu hvězdičku k dokonalosti přidám. (zkoušela jsem se dívat i s českým dabingem, ten mi ale moc nesedl, to už je lepší pořádně nerozumět..) ()
Některé scénky jsou až tak absurdní a trapné, že člověk se směje prostě jen z toho důvodu, jestli to opravdu myslí vážně. Ale pak přijde taková pecka, až mě to srazí z židle na zem a nemůžu se křečí ani zvednout - masturbace v kanceláři, vlak z manchestru, jízda na kole... A mistrovství v zírání? Na to může člověk opravdu jen zírat. Smekám. Skvělá zábava. ()
Vzorek největší absurdity britského humoru mixnutý do nesourodých půlhodinek. Některé shoty jsou brilantní, např. "legendární" debata o masturbaci, nebo o rychlovlaku ... to jsem fakt ležel. Oproti tomu je ale taky spousta nijakých, nebo trapných scének. Tudíž to rovnám na 3*. Něco mě vyloženě nudilo. Každopádně ve všech situacích skvělý Pegg! ()
Big train je prostě tak stupidní, až se stává dokonalým, lépe to snad popsat nelze. Musím uznat, že tvůrci tohoto seriálu mají hodně šílený smysl pro humor a ne každému se asi bude zdát dobrý. Já se ale u většiny scének směji jako malá. :) http://www.youtube.com/watch?v=Zv1w9bg3bMM ()
- Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)
- Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
- Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)