Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (112)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Klasický suchý britský humor v podání Simona Pegga, Kevina Eldona a Marka Heapa, kteří se sešli opravdu výborně. Prvním šesti dílům nemám praticky co vytknout, obzvlášť 43. Mistrovství v zírání v našich pamětích jistě zůstane velmi dlouho. Druhá série ze začátku docela ztrácí smysl, když neznáme kontext té doby v Británii, nicméně poslední dva díly se opět vrátily na velmi vysokou úroveň. 85% jen kvůli slabším skečům v druhé sérii ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nepomyslel, že je možné něco takového natočit. V určitém smyslu absurdity představeného humoru chápu srovnání s Monty Pythony, ale nutno dodat, že jde o vcelku odlišný styl, který jde v některých ohledech mnohem dál. Přesto obě série seriálu představují trochu odlišnou formu. První je výrazně střelenější, méně propracovaná, ale o to vtipnější, jako by to byly první dokonalé nesmysly, které autory napadaly. Příkladem může být kultovní mistrovství světa v zírání nebo můj nejoblíběnější skeč celého seiálu: https://youtu.be/wK0KL6PevxA Druhá série je už propracovanější, skeče mají jasnější strukturu a takový jakoby promyšlenější humor. Ani o jedné se však nedá říct, že by byla lepší nebo horší, každá je trochu jiná a obě jsou extrémně vtipné. ()

Reklama

MCZ 

všechny recenze uživatele

Žel ne tak dobré, jak jsem čekal. Je tu pár hodně dobrých nápadů a kdyby se z těch dvou řad vybraly jen ty nejlepší skeče, na pár (skvělých) dílů by to stačilo. Takhle připadá pár skečů na desítky průměrných až špatných. Když si totiž vezmu Pythony, kteří prozíravě ignorovali pointy a místo toho strojili dlouhé sekvence vtipů, kterým se člověk opravdu smál (nebo případně nevěděl, jestli se smát) a pak zvážím fakt, že jednotlivým scénkám v Big Train sice možná nechybí bizarnost, většina však naprosto postrádá jakoukoli vnitřní sofistikovanost a jede stylem "minutový úvod, přepálená a nečekaná (a nejednou i dost slabá) pointa, konec", nezbývá než rychle zamést všechna ta provolání "noví pythoni" někam pod koberec. 5/10 ()

Bytchaz 

všechny recenze uživatele

Mistrovství světa v zírání (včetně slo-mo opakovanejch záběrů), geniální Mark Heap a jeho "Ming the Merciless", "The artist formerly known as Prince" lovící stádo žokejů... Podobnejch pythonovin jsou tam desítky. Najde se pár scének, který úplně nefungujou, ale je jich tak málo (vybavuju si asi dvě), že těch pět hvězd je naprosto zaslouženejch. Všem milovníkům úchylnýho britskýho humoru a Monty Pythonů vřele doporučuju. Pure gold. P.S.: Jestli se vám Big Train zalíbí, sežeňte si Smack The Pony, což je prakticky totéž, ale v ženskym a překvapivě stejně vtipnym provedení. ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro "britský humor" a pro skeče. Tenhle seriál obsahuje obojí, ale ani v nejmenším nepřipomíná Monty Pythony. Spíš The Fast Show. A stejně jako u The Fast Show, některé kusy baví, některé ne, ale zde většina ano. A právě humor téhle party nejvíc vystihuje skeč s jeptiškami v zoo. Je to vtipné, trhlé, ale pořád to ještě má něco do sebe, i když méně než montypythonovské skeče. 85% ()

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Big Train" byla nahrána Maxem Gregerem a jeho orchestrem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama