Syn slavného otce - Sean Flynn v nezávislém pokračování filmu „Kapitán Blood“ - natočený v produkci USA s hvězdou amerického předválečného filmu Errolem Flynnem. Barevná pirátská podívaná plná romantiky. Mladý Robert přes prvotní námitky své matky odjíždí poznávat svět. Na lodi, kterou pluje se setkává s dívkou, kterou znal už v dětství, a která cestuje zpět ke svým rodičům z Anglie zpět do kolonií. Po cestě jsou přepadeni piráty, a Robert jednoho z nich zabije. Kapitán pirátské lodi, poté, co se dozví kdo byl jeho otcem, se mu mstí a krutě jej ponižuje. Robertovi se ale podaří spolu s bývalými otcovými kamarády - piráty loď i záludného a proradného kapitána odzbrojit. (marťan)
(více)Recenze (6)
Dobrý širokoúhlý, technicolorový bukanýrský film s pěknou hudbou, jen mi přijde že člověk, který dělal bojovou choreografii se podílel i na filmu Barabáš. ()
Příjemná oddechová zábava, trochu slabšího pirátského filmu, z evropské produkce v hlavní roli opravdový syn Captain Blooda - Sean Flynn v roli Roberta Blooda..... ()
Zas jeden film, který jsem neměl vidět znovu, protože další krásná a barevné vzpomínka z dětství vzala za své. Sice hezky technicolorově barevné, ale děj dost hloupý a herecké výkony na hranici nechtěné parodie. ()
Po debatě o filmech z tatíka vypadl(mimo jiné) tenhle film, kterej se mu zamlada líbil. A tak jsem mu slíbil, že mu ho seženu a při té příležitosti jsem se na něho taky kouknul. No a co jsem taky od tatíka mohl čekat. To je prostě celej on. Dobrodružný filmy má rád pořád. Což o to já dobrým povedeným dobrodružným filmem taky nepohrdnu ale filmy o pirátech opravdu nevyhledávám. Ale chápu, že v té době to frčelo. Nakonec z toho byla ale taková pohodová oddechovka u které jsem se kupodivu ani tak nenudil. Jasně nejde o žádný filmový veledílo, který by asi stálo za větší pozornost ale taky to není žádnej průser. No jsem zvědavej jak se ten film po těch x letech bude tátovi líbil. Za mě to jsou 3hvězdy. PS: Závěr filmu-zemětřesení a potopa byly hodně dobře natočený až mě to i překvapilo. ()
Nenáročná podívaná se sympatickým hercem Sean Flynnem, kde piráti vypadají jak šprýmaři. Ale abych to vzal za správnější konec. V pravém slova smyslu barvotiskové dobrodružství si na nic jiného nehrálo, než mít přímočarý tah na branku dětské duše a pobavit. V tehdejší nabídky československého kina to bylo docela příjemné zpestření. ()
Photo © Compagnia Cinematografica Mondiale