Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (175)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Jennifer Jason Leigh se nahá povaluje na kanapi, věčně zhulený Sean Penn, Judge Reinhold jako trhač panneských blán a Forest Whitaker v době, kdy se ještě nemusel vláčet se svou pověstnou cejchou. Bezstarostná teen komedie ze starých časů, ve které se především souloží, chlastá, droguje a zase souloží. Všechny ty holé zadky a vyvalené kozy jsou prostoupeny více či méně kvalitními vtipy a jde tedy celkově o velmi slušnou zábavu🙂. Z dnešního pohledu film zaujme především faktem, že šlo o jakýsi herecký startovač pro celou řadu zavedených osobností filmového průmyslu. V jistém ohledu jde také o duchovního předchůdce taškařice Prci, prci, prcičky. Za zmínku stojí ještě režisérka Amy Heckerling, jenž na sebe v budoucnu upozornila kultovní blbinou Noc v Roxbury, nebo dvěma díly ze série Kdopak to mluví. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to podle mého názoru průměrný, nebo lehce podprůměrný snímek. Ničím se neliší od současných "high school movies", jedno klišé střídá druhé a všichni se mají nakonec krásně šťastně až do smrti, aby to působilo víc švihácky. Jediné co snad stojí za zmínku je povedený výkon zhuleného Seana Penna a přiznávám, že jsem se místy celkem bavila. Stejně ale nechápu to vysoké hodnocení tady (72%) - nechápu za co. Za mě to jsou dvě hvězdičky a rozhodně nemám v plánu si tenhle filmový zážitek v blízké době zopakovat, jestli vůbec někdy. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tihle flákači let osmdesátých jsou tak herecky nevýrazní a jejich výstupy tak epizodní, že jim nakonec ani nemůžete fandit či je nenávidět. Že je Crowe břídil, který si libuje v rozmělňování děje vím už dávno, ale tady mu výrazně pomohla paní režisérka, jenž si po slibné montáží sekvenci ze začátku asi odskočila na kafe. Ridgemont High se nakonec nevyplatí vidět ani kvůli zhulenému exotovi a ucházející muzice. Tyhle propriety má dnes prakticky každá teen zábava a na dobový pohled se můžete v tomhle případě zvysoka vykašlat, protože nezletilí jsou pořád stejní a chtějí klátit o sto šest... ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Teenagerský komedie doznaly za těch třicet let vskutku velkých změn. I když musim s radostí uznat, že na rok 82 je to docela nářez :) V podstatě je tam jako všechno, na co jsme v těchhle komediích zvyklí dnes, akorát tenkrát to nešlo na obrazovku tak nahusto. Nejsrandovnější je zhulenej Sean Penn. Ten chlap zahraje perfektně cokoliv. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ridgemontská střední škola. Jako obvykle celá škola ustupuje do pozadí (kromě rozporů Jeffa Spicoliho (Sean Penn), věčně zkouřeného mladíka a učitele Mr. Handa (Ray Walstona)) a věnuje se vztahům mezi studenty (a studentkami). Jde vlastně o takového předchůdce všem dnešním Prcičkám, Normálním holkám, atd, atd... Ve filmu vyniká nade všechny Sean Penn, i když jeho role je taková vedlejší, mimo hlavní linii - ale vždycky čekáte kdy se zase objeví na scéně. Hlavní dějová linie je v dnešní době taková ... divná (Stacy miluje Marka, ale ten se není schopný vymáčknout. Tak se jednoho dne vyspí s Mikem, a jako na potvoru otěhotní. Potrat, návrat zpátky k Markovi, atd, atd)... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)
  • Nabídku na Jeffa odmítl Christopher Reeve. (Kulmon)
  • Převlékárna Seana Penna nesla název Spicoli. (Kulmon)

Reklama

Reklama