Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (175)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Střední škola, USA, 70. léta. To byl kýč, útřžky filozofie hippies , šmahnuté rockem, americkým snem a hlavně naivitou a elánem mladých lidí. Scénář k tomuhle snmku napsal Crowe na základě své stejnojmené knihy a je poznat, že tehdy byly jeho zkušenosti a vzpomínky na životní radosti a starosti, které mladí lidé prožívali, velice živé (na rozdíl od jeho posledního výplodu Elizabethtown) a on je dokázal vpravdě nadčasově zapsat. Živé, věrohodné postavičky, jsou mile rozděleny na jednotlivé školní archetypy - mladá třídní kráska bouřlivě prožívající milostné kotrmelce, její velký bratr, který ji pomůže z průšvihu, když je jí nejhůř, tichý, chytrý, hodný a hlavně stydlivý klučina, který je do ní tajně zamilovaný, jeho zrádný kamarád, světácký hejsek, který "všemu rozumí", autoritativní profesor historie, jenž podezírá každého, že je zfetovaný a především Jeff Spicoli, ze kterého mladý Sean Penn udělal nejpamátnější a nejvtipnější postavu filmu - neustále zhuleného patnáctiletého rebela bez sebemenší příčiny :-) Vy, kteří rádi vzpomínáte na školní léta si to , myslím, královsky užijete. Jo a toho Nicolase jsem tam opravdu nepostřehnul... 70% ()

Reklama

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vrchol teen komedie s geniálnim Pennem (Spicoliho už stejně ve svý kariéře nikdy nepřekoná) a spoustu dalších více či méně zajímavých postav včetně Nicolase Cage, kterej se mihne asi ve třech scénách. Odvážnější, uvěřitelnější a vtipnější než současné teenagerské komedie, k tomu nadupanejch soundtrack vypalovaček tý doby. Výtky bych měl jen k tý naivní blondýně, co furt čekala na prince a bílém koni a lezla mi na nervy hlavně v poslední čtvrtině, kdy tam vyšokovaně pobíhala zbouchnutá, ale jinak super. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Teenagerský komedie doznaly za těch třicet let vskutku velkých změn. I když musim s radostí uznat, že na rok 82 je to docela nářez :) V podstatě je tam jako všechno, na co jsme v těchhle komediích zvyklí dnes, akorát tenkrát to nešlo na obrazovku tak nahusto. Nejsrandovnější je zhulenej Sean Penn. Ten chlap zahraje perfektně cokoliv. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jenom potvrzuji, co většina kolegů správně postřehla -tenhle film je viděno dnešníma očima nadčasový, oproti většině podobně žánrově zaměřených současných komedií vtipný, nebojí se vážných témat, ale není ani trochu moralizující, a hlavně - herečky v něm jsou sexy a mají co ukázat. Zvláštní a velmi cenné srovnání kulturních paradigmat roku 1982, kdy u nás frčela Sanitka a poXté se reprízovala Žena za pultem... Jestli jsem dobře viděl, Cage fandí mezi fanoušky na zápase? ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Debut Nicolase Cage. (Kulmon)
  • Film byl vyhlášen jako druhý nejlepší film odehrávající se na střední škole. (Kulmon)
  • O roli Jeffa se ucházel Eric Stolz. (Kulmon)

Reklama

Reklama