Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Teenagerský komedie doznaly za těch třicet let vskutku velkých změn. I když musim s radostí uznat, že na rok 82 je to docela nářez :) V podstatě je tam jako všechno, na co jsme v těchhle komediích zvyklí dnes, akorát tenkrát to nešlo na obrazovku tak nahusto. Nejsrandovnější je zhulenej Sean Penn. Ten chlap zahraje perfektně cokoliv. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce. ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Čiastočne má na tom svoj podiel možno i môj postoj k 80. rokom, ktoré mám vďaka ich popkultúre a asi aj tomu, že som ich na vlastnej koži nikdy nezažil, dokonale zidealizované, no Fast Times at Ridgemont High v mojich očiach ešte aj dnes funguje skvele. Ba čo viac, pôsobí na mňa tak vtipným a neviazaným dojmom, že väčšina súčasných tínedžerských komédií v porovnaní s ním pripomína mladšieho brata, predvádzajúceho všelijaké neohrabané pokusy, ktorými sa neúspešne snaží podobať na svojho staršieho súrodenca. Navyše, vidieť Whitakera či Penna (najmä jeho) ešte ako herecké uchá v úlohách karikatúr na špecifické skupiny stredoškolských študentov je na nezaplatenie. (80%) ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě nástup všech filmů ať už komedií, nebo dramat tohohle žánru. Jenom díky punku, a filmům jako je tenhle (K tomu samozřejmě tvorba Johna Hughese) a celkové změně toho jak se nahlíželo na teenagery, jsme teď tam kde jsme. Všechny ty klasiky jako Snídaňový klub atd. dopomohly tomu aby vzniklo třeba American Pie. A musíte se na to dívat těmahle očima, protože potom je to naprostá revoluce. Krom toho fakt miluju osmdesátky v tom jak jsou oproti dnešní době nekompromisní v tom jak se třeba nebojí ukázat nahotu atd. Dneska už takový film prostě nemůže vzniknout. Já nevím jak ostatní, ale já se teda bavil dost a byl to pro mě dost kulturní zážitek. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Je fajn pozorovat v tomhle filmu začátek kariéry několika budoucích hvězd hollywoodské kinematografie. Každopádně Zlaté časy na Ridgemont High jsou pohodovou teen komedií z 80.let, ve které najdeme všechny typické problémy žánru. Naštěstí jsou do jisté míry příjemně odlehčeny (hlavně Pennem) a tak se na to prostě dobře kouká - i když nejde o nějaké bůh-ví-co. This is U.S. History, I see the globe right there. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Pro roli Stacy byla zvažována Jodie Foster, ale neměla zájem kvůli studiu na Yale. (Kulmon)
  • Film byl vyhlášen jako druhý nejlepší film odehrávající se na střední škole. (Kulmon)
  • Pro svou masturbační scénu si Judge Reinhold přinesl velkého robertka bez vědomí ostatních hereckých kolegů. Zhnusení Phoebe Cates je tak více než pravdivé. (Kulmon)

Reklama

Reklama