Ikony Kamila Střihavky - Série 4 (2025) (série)

Karel Šůcha (S04E01)

(epizoda)
Hudební / Dokumentární
Česko, 2025, 27 min

Miloslav Levek

Hrají:

Kamil Střihavka (průvodce), Karel Šůcha

Karel Šůcha, je zakladatel a kapelník dnes již kultovní kapely Laura a její tygři, zal. 1985. V osmdesátých letech vystřelila tato kapela jako kometa nejen díky neotřelé image a hudební živelnosti, ale i díky vizi tohoto hudebníka. Skupinou prošla řada umělců – Jana  Amrichová, Martin Pošta, Ilona Csáková, Daniel Nekonečný, Miloš Vacík ml., Ivan Myslikovjan, Tereza Hálová, Lenka Nová, Vladěna Svobodová, Martin Miškovský a další. Jejich koncertní show byla v té době ojedinělá s přesahem za hranice naší republiky. Od dílu s touto Ikonou, která se také nesmazatelně zapsala do hudební historie, si slibujeme především inspirativní a zajímavé zmapování příběhu tohoto vizionáře od začátků po současnost. (Česká televize)

(více)

Marze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Lauře a její tygrech jsem kdysi dávno býval na konci koncertech na hudebních festivalech.Na  některých bývalí i hlavní kapela, která srší energii. K vidění v archivu České televize ()

subic

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Laura ještě furt hraje jo? A co? Co jsem od nich od začátku devadesátek slyšel nového a kde byli k vidění? Ano tohle sdružení dostalo na světlo Dana Nekonečného, škoda ho, byl zábavný, a tehdy v podstatě pankerku Ilonu píCzakovou, ale o té někdy příště. No a co dál doktore? ()