Reklama

Reklama

Kdo přežije - Panama

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2006

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Danielle DiLorenzo, Shane Powers

Tvrdá soutěž na exotickém ostrově, ve které trosečníci doslova bojují o přežití, vodu, jídlo a náčiní, které jim usnadní život. A v neposlední řadě o výhru v podobě milionu dolarů! (oficiální text distributora)

Recenze (85)

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostředí nebylo moc zajímavé, ani ostrov vyhnanství..Ale soutěžící byli supr i rozdělení :) _______________________________________________________________________________________________ V kmeni Casaya (starší ženy) jsem fandila jen Cirie (nechápu proč byla ve starších ženách :D) - super hráčka, celkem nenápadná, udržela se v podstatě odzačátku do konce zuby nehty a nakonec byla ještě nejoblíbenější hráčka.(auto si zasloužila) .. V kmeni LaMina (starší muži) mě moc nezaujal Bruce, ačkoliv musel odejít kvůli nemoci tak mě to nějak netrápilo..Shane byl sice blázen ale můj favorit :) škoda ho..Terry byl něco jak Cirie - držel se zuby nehty :)..Bayoneta (mladší ženy) Danielle pomalu ani nevím jak se procpala až do konce a Courtney mě pobavila jen tím že je "nejotravnější člověk" :)..Nakonec kmen Viveros (mladší muži) mezi nimi vítěz Aras - fandila jsem mu více než Danielle a Terrymu takže jsem spokojená :) .. Každopádně škoda, že nevyhrála Cirie.. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Panama přinesla soutěži ostrov vyhnanství se soškou imunity, kterýžto aspekt se projevil jako úspěšný a vrátil se i v následujících dílech. Pro mě jedna z těch lepších sérií, v závěru jsem přemýšlel, jestli "ten třetí" mohl s jinou taktikou zvítězit, nu, těžko říct. Oblíbené postavy: vnitřně i fyzicky silná Tina, rozumná Sally, schopný Terry. Neoblíbené postavy: hloupá Courtney, sobecká Melinda ()

Reklama

Moly 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu komplikovaná série. Tvůrci se snažili oživit novými prvky a zvraty, co se dalo. Nicméně nepříliš sympatický casting (respektive vývoj soutěže) prostě nejde ignorovat. Vzhledem k tomu, že jsem se k Panamě vrátila zpětně po shlédnutí sérií 13-16, je můj vztah k asi jedné z nejdiskutovanějších postav sérii Cirii poněkud odlišný, než kdybych prvně viděla tuhle a až poté Mikronésii. Tak či tak, Cirie byla jedním z mála opravdových osvěžení a oživení série. Dále musím vyzdvihnout kmen La Mina, co do složení. Zvláště mužské osazenstvo tvořili čestní, pracovití sympaťáci. Na druhé straně, v kmeni Casaya se sešli snad samí šílenci (vyjma zmíněné Cirie), mezi kterými se snad každý cítil být králem. Shane jediný si však své bláznovství (okořeněné prudkým temperamentem a náročnou odvykačkou, ze kterou před ním pomyslně smekám a zároveň si klepu na čelo) veřejně přiznal. K patrně nejlepším prožitkům ze série patří právě promluva Shanea o Cirii. Pakliže jste o něm dosud pochybovali, teď víte jistě, že je to jeden z nejlepších lidí, kteří se tam ocitli. Oblíbení hráči: Terry, Cirie, Austin, Dan, Shane (ne nutně v tomto pořadí). Prudiči: Aras, Danielle, Bobby, Courtney. Ráda bych blíže poznala: Austina, Tinu, Dana. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Obvykle mě intrikování soutěžících, jejich vzájemné podrazy a morální ubohost natolik sere, až se pro mě soutěž stává nesledovatelnou. Ale tenhle týden jsem o ni zakopla hned 2x a pokaždé si udržela mou pozornost. Vidím tam totiž člověka, co si počíná suverénně, přitom s ostatními manipuluje minimálně - své úmysly vlastně neskrývá a spoléhá v první řadě na sebe. Poslední přeživší svého původního kmene, kterému ostatní dávají najevo, jak není jedním z nich v době, kdy už dávno o nějaké připitomělé kmeny a falešnou sounáležitost nejde. A já jsem tomuhle hrdému chlápkovi začala přát vítězství, nejspíš si proto poslední díly nenechám ujít. Leda by ten okolní ubohý plankton žraloka přece jen udolal - na čest a spravedlnost se přece v "Survivorovi" nehraje, často nevyhrává ten nejlepší, ale ta největší svině. EDIT: Beru zpět, není hrdý - je to lulan, stejný prasečí pazneht jako ostatní a neumí prohrávat se ctí:-/. 55% ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor Exile Island (Ostrov vyhnanství) je pro mě divácky velmi komplikovaná série. V pořadí již dvanácté dobrodružství, které již potřetí zavítalo do panamských vod (předtím série 7 - Pearl Islands a 8 - All Stars) mělo slibně našlápnuto, nejen díky velmi atraktivnímu castingu, prostředí a také díky několika výrazným novinkám a změnám, které Survivora posunuly do trošku jiného levelu (skryté imunity, exilový ostrov) ale i díky schopnostem několika jedinců, ať už vybroušenou taktickou hrou nebo téměř robotickými sportovními výkony v soutěžích či a to v neposlední řadě faktorem zábavy, kterou do této řady někteří, když řeknu šílenci ( nejen Shane) nebudu se mýlit, přinesli, stát se jednou z nejlepších řad vůbec, ovšem...bohužel tato skvěle rozjetá řada má pro mě jednu obrovskou kaňku na kráse a tou je osoba, která se nakonec radovala z titulu "Sole Survivor". Ano, vítěz 12. řady je pro mě společně s vítězem 21. řady - Nicaragua (ten je ještě 100% příšernější) nepřekousnutelný. A přitom stačilo tak málo, a to aby vyhrál kdokoliv z jiný z Final6 (hlavně 2. a 4. místa je škoda) než ta osoba, která nakonec vyhrála. Dvakrát škoda, za vítěze sundavám jednu zářivou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (9)

  • Soutěžící Shane Powers kouřil před nástupem do soutěže po dobu 20 let 3 krabičky cigaret denně. (Mičl)
  • Tina Scheer, členka kmene starších žen, se původně přihlásila do předchozí série Kdo přežije: Guatemala (od r. 2005), kam byla i vybrána. Těsně před odjezdem se jí však přihodila osobní tragédie, skrze kterou musela svůj odjezd zrušit. Tvůrci pořadu však přišli s velkorysou nabídkou. Tina dostala pozvánku do 12. série odehrávající se v Panamě, jakožto projevení soustrasti od štábu a navíc jako možnou terapii, kterou přijala. (Moly)
  • V této sérii byli poprvé soutěžící rozděleni podle věku. (AlohaAnty)

Reklama

Reklama