Reklama

Reklama

Kdo přežije - Čína

(série)
  • USA China
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2007

Tato řada je v pořadí patnáctou sérií americké reality show. Jak je z názvu patrné, natáčelo se v Číně a tedy na tuto hru neobvyklém místě. Žádný tropický ostrov uprostřed oceánu, ale okolí přehrady Zhelin ležící v provincii Ťiang-si v Čínské lidové republice. Moderátor Jeff Probst prohlásil, že to byl první americký seriál (konkrétně tato řada), který byl celý výhradně natáčen v Číně. Tato řada je sérií, která byla natáčena na nejsevernějším místě ze všech dosavadních řad a natáčelo se mimo tropické pásmo.
Producentům této show se podařilo zajistit nebývalý přístup na několik čínských památek, včetně Velké čínské zdi a Šaolinského chrámu. Natáčení této řady začalo 25. června roku 2007 a skončilo po třiceti devíti dnech 2. srpna 2007. V americké televizi tato řada běžela od září do prosince téhož roku.
Šestnáct nových trosečníků bylo rozděleno do dvou kmenů. Červený kmen nese název Fei Long, což v překladu znamená Létající drak. Žlutý kmen nese název Zhan Hu, což znamená Bojující tygr. V této řadě se již nevyskytuje Ostrov vyhnanství, ale objeví se jiný zvrat. Naproti tomu skrytá imunita opět bude ve hře. Tato řada přinese nejen nezapomenutelné a oblíbené hráče (tři z nich byli vybráni do jubilejní 20. řady), ale také vzniknou nová přátelství, vytvoří se nové aliance a mnoho trosečníků pocítí na vlastní kůži jaké to je, když vás ostatní podrazí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak další parta trosečníků nám podstoupí nelítostný souboj založený na lžích, podvodech, intrikách a troše té fyzické zdatnosti. V zájmu zachování alespoň nějaké délky komentáře se v jeho dalším pokračování bez spoilerů tedy neobejdu, takže kdo nechce znát průběh hry, tak teď ve svém nejlepším zájmu předstírá, že si ode mě nepřečetl, že ten zakrslý 4 % chlápek skutečně vyhrál. Tuším, že si sám říkal a od ostatních si nechal říkat Todd. Kdyby náhodou někoho zajímalo komu jsem tuto řádu fandil já, tak mu rád prozradím, že můj favorit byl James (hrobař(cca. 2m, lehce opálený)). Shodou okolností se dostal ke dvěma imunitám, které si chtěl asi vzít domů. Soudě dle toho, že je nehodlal použít. Počet postav mnou neoblíbených se nám v Číně sešlo snad více než za celou dobu co Survivor sleduji dohromady. Zmínil bych asi především tu strašně ošklivou asiatku. Přižemž naprosto nechápu, jak je možné, že se na ostrově nestala nějaká ,,nehoda" a nespadla jim třeba do toho krbu, co tam asi 3 dny stavěl ten lehce prošedivělý muž, který ze všeho nejradějí soutěžil nahý a kvůli protáhnutí doby stavění krbu nechal své soukmenovce značně vyhladovět. Rovněž jsem očekával, že se tam ta servírka, jejíž hmotnost po příchodu činila 43 kg, rozsype či umře na naprosté vyhladovění. Také se nestalo. Místo toho se na mě smála z finálové trojky. Celkově hodnotím Čínu, jako nic moc s několika zajímavými zvraty. 2* ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Cookových ostrovech a Mikronésii nejlepší série, jakou jsem zatím viděl. Mé sympatie se hned zkraje automaticky přesunuly ke kmenu Fei Long, protože měl jednak jednoho z mých oblíbenců, sympaťáka Jamese (a taky vychytralého Todda), jednak byly v druhém kmeni Jaime a Peigh-Gee, dvě mladé hráčky, které jsem nemohl vystát. Dále se tu objevily například náboženská fanatička nebo žena od plotny. Exile Island sice tentokrát chyběl, ale o skrytou imunitu jsme nepřišli - a rozhodně s sebou přinesla zajímavé okamžiky (tenhle spoileroidní! moment v čase mezi 2:08 - 2:45 je můj vůbec nejoblíbenější a viděl jsem ho nejméně třicetkrát). No a i ten/ta vítěz/ka byl/a díky svým výkonům a způsobu hry nakonec zasloužený/á. ()

Reklama

misa_laska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po několika dílech už můžu říct, koho nemám ráda a kdo mi není sympatický. Je to anorektička Courtney (asi jako jediná netrpěla hladem), Jaime a P.G. - po díle kdy se domluvily na sabotování výzvy o imunitu, aby vyřadily Aarona nebo Jamese - si to u mě taky totálně podělaly. Jean Robert je svým způsobem zajímavý a doufám, že ho jen tak nevyřadí. Todd je až moc vychytralý a mé sympatie si svým vystupováním opravdu nezískal. "Kuchařka", která jen háže jídlo z mrazáku do mikrovlnky je také divná. Sympatičtí hráči: hrobař James a zatím Amanda. Takže zatím průměr. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář obsahuje spoilery. Myslela jsem si, že mě to nebude bavit, protože Čína opravdu není lákavým prostředím, a když jsem viděla jak vypadají oba tábory, tak mě to v tom akorát utvrdilo, ale opak byl pravdou. Pro mě snad úplně nejlepší série, co jsem (zatím) viděla. Prozatím snad nejlepší scény o imunitách. Být Jamesem, který se nechá vyřadit, když má dvě skryté imunity, rozhodně bych se styděla, nechápu jak mohl být tak naivní. Jak mě Amanda v Mikronesii nevadila, tak tady bych jí nejradši za ty pohledy profackovala. Vůbec nechápu proč se Denise dostala tak daleko, tu měli vyhodit jako první, snad jedna z nejstrašnějších soutěžících, co jsem kdy viděla. Naopak jsem si naprosto totálně oblíbila Courtney, měla skvělé průpovídky a má můj obdiv, že se dostala tak daleko, protože jsem si původně myslela, že jí vyřadí mezi prvními, ještě, že se to nestalo. Myslím, že je to snad moje vůbec nejoblíbenější soutěžící, možná taky protože má podobnou povahu jako já - taky si pořád stěžuje. Dala bych snad i plný počet hvězdiček, ale kazí mi to fakt, že místo Courtney vyhrál Todd, který mi už ke konci lezl příšerně na nervy tím jak všem nakecával něco jinýho. Hodně silné 4* "Hlasuju pro tebe, protože, když v noci chrápeš, zní to, jako kdyby někdo dusil mrože." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: rozhodně prostředí ve kterém se tato série odehrává, někteří soutěžící mě skutečně zaujali (Peih-Gee, Amanda, James) MÍNUS: hodně diváků tuto řadu vychvaluje, já bych řekl, že je spíš o něco slabší, navíc Todd mě moc sympatický nebyl a jako výtěz ještě méně./// Shrnutí: Jestliže v konečném součtu bude nějakých až 30 řad, tak bych Čínu zařadil někde na 18-20 místo, ale uvidíme ještě jak se bude dařit a jak zaujmou nejnovější série na které slyším spíš negativa. Přesto jsem se i v Číně docela dobře bavil./// Celkem 78%/// ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Soutěžící James Clement je považován za nejsvalnatějšího soutěžícího všech sérií. (AlohaAnty)
  • Séria byla filmována v rezervaci Zhelin. (Attta)
  • Tato řada má nejmenší věkový průměr soutěžících vůbec - 30,125 let. (Hidan)

Reklama

Reklama