Reklama

Reklama

Kdo přežije - Mikronésie

(série)
  • USA Micronesia – Fans vs. Favorites (více)

Obsahy(1)

Šestnáctá série této známé reality show se natáčela na ostrově Koror v souostroví Palau. Právě zde je vysazeno 20 soutěžících, kteří budou rozděleni do 2 kmenů (Airai a Malakal) a následně budou den co den (po dobu 39 dnů) bojovat o jídlo, základní potřeby a tzv. imunitu. Vítěz soutěže si nakonec odnese 1 milión dolarů. (Deco.20)

(více)

Recenze (154)

MrGregor 

všechny recenze uživatele

Úžasná soutěž, plná zajímavých her a šílených intrik. Už jako malý jsem Survivory sledoval, ale až teď jsem se odhodlal ke shlédnutí celé řady, no a protože v televizi zrovna běžela tato, vybral jsem si ji jako první. A dobře jsem udělal, mnoho lidí píše, že se jedná o nejlepší sérii a já se jim vůbec nedivím, většina soutěžících je sympatických (až na takového Cheta nebo Tracy...), hry jsou originální a série je nabita intriky a podfuky. Takže shrnutí: Jsem rád, že jsem začal zrovna Mikronésií. A rozhodně hodlám ve sledování pokračovat :) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to hra, kterou když nehrajete, nepřežijete. V tom spočívá smysl názvu. Pokud si někdo neuvědomí, že jde právě o hru, a ne o olympiádu, nikdy si žádnou sérii dostatečně neužije. S tím, že většinou dojdou dál intrikáni, než fyzicky silní hráči, můžeme nesouhlasit, dokonce proti tomu můžeme protestovat, ale to je asi tak jediné, co nakonec zmůžeme. Rozumím tomu, že pro každého z nás jsou sympatičtí rozdílní hráči. Ale plakat nad tím, že želva předběhla zajíce...? No, tak to asi byla lepší, ne? P.S: Prosil bych lidi neznalé významu slova spoiler, aby si jej vyhledali a přestali nám je sem házet, jako házel Ozzy ze stromů kokosy. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

16. řada přinesla další ojedinělý sociální experiment: proti sobě postavila zkušené oblíbené hráče, kteří již od prvních okamžiků přesně vědí, co mají dělat - a největší fanoušky hry, kteří sice mají nulové "praktické" zkušenosti, zato zase mají výhodu v teorii a ve znalostech o svých soupeřích. Tahle řada je jednou z nejlepších díky skvělé interakci "hvězd" a "fandů", neuvěřitelným zvratům (tato řada se může "pyšnit" nejvyšším počtem odsoupení ze hry kvůli zdravotním či osobním důvodům) a velmi zábavných kmenových rad (snad na každé se stane buďto drsný blindsind nebo komický výstup hodného Zlaté maliny - aneb výborné hrátky se všemi možnými typy imunit:-D). V téhle řadě jsou skvělé charaktery a figurky, které se vám vryjí do paměti: blbec James pokračuje ve své nekonečné blbosti; Fairplay opět provokující Jeffa; Eliza a její klacek:D; Ozzy+Amanda=Love(not)forever; podrazácká zmije Parvati dotahující svoji taktiku k dokonalosti; Cirie se slizkým úsměvem a záměry hodné krysy; přidrzlý Jonathan; "americký hrdina" Yau-Man :D; nudná a opět nevýrazná Amy.... z kmene fanoušků se prosadili (u mě) především Erick (za svůj "geniální" herní tah a svůj nelíčený entuziasmus), Jason (soupeřící o titul největšího blbce pod sluncem), a pak dvojka Chet-Joel, aneb nejoblíbenější "pár" této série:) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR TENTO KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!!!!!!!!!!!!!.... Mikronésie je výjimečná po většine stránek. Samozřejmě rozdělení do kmenů, kde jedni jsou fanoušci Survivoru a druzí hráči, kteří už někdy tuto soutěž hráli, ale nedotáhli to do vítězného konce. Sice jsem některé řady neviděl, takže takovou Ami, Fairplaye, Elizu nebo Cirie jsem neznal. Mikronésie sama o sobě je velice působivá. Krásné pláže a okolí. Nutno dodat, že nechybí ostrov vyhnanství, kde se dal hledat symbol imunity. Přišlo mi akorát, že k tomu aby ho někdo našel byla potřeba větší fyzická a plavecká zdatnost, takže si neumím představit Cirie, jak ho tam hledá. Po dvou dnech jsem si hned vyhlédl favority jak od fanoušků, tak i od favoritů. u fanoušků to byl silák a zároveň docela dobrej taktik Joey, učitel aerobiku Jason a prohnaná Nathalie. U favoritů samozřejmě můj oblíbenec už z Fidži Yau-man a chytrý Jonathan. Bohužel situace se nevyvíjela pro mé favority příznivě. A nakonec se z toho stal dost kontroverzní díl Survivoru. Zaprvé se ukázalo jak jsou ženský prohnaný a chlapy naivní a hloupí. Potvrdilo se to u Ozzyho, Jasona a samozřejmě úplně nejvíce Erika. Zadruhé mě štvalo, že se tu přihodilo mnoho zranění, kvůli kterým odjeli velice dobří hráči. Finále docela překvapilo a zároveň zklamalo. Do takový půlky jsem opravdu nechápal, proč je tento díl tak oblíbený, ale pak jsem pochopil. Kmenovky byli parádní. 90% ()

Spiizy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře, beru, že tato série Survivora patří mezi nejoblíbenější a i fanoušky oceněná jako jedna z nejlepších, nicméně pachuť feminismu, který byl nabídnut partou přiblblých slečen, mi úspěšně zkazila celkový dojem. Ok, není to soutěž jen o fyzické kondici, je to hra plná strategie, taktiky a všeho možného. Ale i přesto základní podstata spočívá v shopnosti přežít v divočině 39 dní. A že nakonec převládá slepičinec, který z 90% tvoří lidé, kteří při každém zrychlení se rozplácnou, oheň neumí rozdělat, valí se tam a celkově vypadají jak týden před smrtí, to je i na mě moc. Ozzy a James borci. Erik sympaťák, ale ještě teď mu asi James děkuje, že mu s přehledem sebral titul největšího idiota v dějinách Survivora. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Soutěžící Erik Reichenbach je druhý soutěžící a jedním ze tří, který se vzdali imunity na kmenové radě. Je první, kdo kvůli tomu poté vypadl. (Zix.)
  • Kathy Sleckman se do soutěže hlásila celkem 5krát. (Kulmon)
  • Jeff Probst byl proti účasti Jonna Fairplaye v 16. sérii v Mikronésii. Proti rozhodnutí producentů však nakonec neuspěl. (Kulmon)

Reklama

Reklama