Reklama

Reklama

Kdo přežije - Cagayan

(série)
  • USA Cagayan
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2014

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Jeremiah Wood, Woo Hwang

Obsahy(1)

Svalovci versus chytráci versus krásky. Je tu další řada drsné soutěže. Tentokrát budou soutěžící rozděleni do tří kmenů: Apari, Luzon a Solana. Soutěžící se musí vypořádat nejen s drsnou přírodou, ale i s nedostatkem jídla a pití. Kdo přehraje, přelstí ostatní, zaslouží si titul poslední přeživší a získá tak jeden milion dolarů? Třicetdevět dní, osmnáct soutěžících a jeden přeživší. Toto je Survivor Cagayan. (reich)

(více)

Recenze (65)

kajda.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot nemohl být zábavnější, zábava pokračovala i pár dalších epizod, jenže se sloučením nástup tragédie (série v hajzlu kvalitativně se blížící průserům jako Nicaragua, Caramoan a Fiji) ... Po slučováku nejspíš budu mít problém s dosledováním, obávám se absolutní dominance jednoho hráče. A pak, že právníci nejsou magoři. Pokud se pletu, rád tomu po finále napařím plnej počet. Pokud to vůbec dosleduji. Momentálně na slabé dvě hvězdy a lepší (před velkým finále) už to nebude. No, extrémně paranoidní vítěz to zchránil, ale nic to nemění na faktu, že tuhle sérii nemám rád. 55% ()

Laerry 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Survivor se vrátil ke svým (novodobým) kořenům a hned je z toho jedna z nejlepších "dvacítkových" sérií (tj. éra po HvV). Neokoukané tváře tu fungují skvěle, protože tu je spousta zajímavých charakterů, co skutečně hrají hru a nejsou na dovolené. Nové prostředí Cagayanu (hrozný název:P) sice ničím neoslní (aneb další z řady stejnorodých ostrovů kdesi v oceánii), ale i tak je velké plus, že jsme zase neskončili na Samoe. Nový "twist" v podobě tří kmenů rozděleních na tři B (blbý=brawns, blbější=beauty, blbci všech blbců=brain) byl super, jen je škoda, že ke sloučení do dvou kmenů dochází vždycky tak brzo... nicméně v každém kmeni se našlo pár výrazných individuí: Brawns: špiónský talián Tony (kříženec Boston Roba a Rusella Hantze), natvrdlá Sarah (s českými kořeny), otravná Trish (koňská držka se společenským taktem pařezu), vždy pozitívní Woo (který navzdory svým "ninja předpokladům" moc nepředvede)... Beauty: Morgan (ze které všichni slintají), ošklivý LJ (z něho taky, i když absolutně nechápu proč...), sympaťák Jeremiah (který utvořil krásnou bromance se Spencerem).... a "geniální" Brains: skutečně chytrý i silný Spencer (kříženec Malcoma a Cochrana), Tash (ženský protějšek Spencera, jak mozkem tak i svaly), samozvaná "chaosKass" (u které nevíte, zda ji nesnášet či obdivovat její chladnokrevnou hru)... a pak tu je J'Tia, které dokonale přeskočilo - NaOnka je oproti ní úplný roztomilý svatoušek - pozorovat J'Tiu při výzvách je neopakovatelný zážitek; kdo neuvidí, neuvěří:-D...... suma sumárum 28. série nabrala nový dech a dokonce i ten vítěz se dá považovat za zaslouženého. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery: Pro mě výborná série. Prakticky každý díl mě napnul na následují a ten většinou nezklamal. Jako divák jsem si nemohl přát nic lepšího. Je pravdou, že co do kvality hry asi nevyhrál ten nejlepší z celého castu (souhlasím, že tou byla jednoznačně Trish), jenže díky paranoidnímu "pokladu" jménem Tony a pro mě sympaťákovi Spencerovi, byla tato série opět po delší době velmi příjemná zábava, která ji notně vytrhla z šedého průměru posledních sérií. A za to jsem skutečně rád. Oblíbení hráči: Spencer, Tony, Tasha ()

Redi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeffovi se z nějakého důvodu nad hlavou rozsvítila žárovka, a tak po dlouhé době udělal řadu bez navrátilců a jen a pouze s nováčky s počátečním rozdělením do tří kmenů "Beauty vs. Brawn vs. ... ehm... Brains". A já jsem s touto řadou po dloooouhé době nadmíru spokojen. Klady: Je tu spoustu hráčů, kterým se dá fandit a naopak minimum, kteří by byli extra nesypmatičtí = velká procentuální šance se spokojeností s vítezem/vítězkou... samozřejmě nesmí chybět tzv. "getho trash" hráč/hráčka, který/á svými myšlenkovými pochody, výkonem v soutěžích či přínosem pro kmen všechny nesmírně sere - jak na ostrově, tak u obrazovek. Někteří soutěžící jsou nestálí, takže o blindsidy není nouze - přispěl tomu ale asi taky střih, kdy nám nejspíš nebyly ukázány některé rozhodující rozhovory a dohody. Všichni měli dostatek airtimu hned od začátku. Hodně hráčů chtělo hrát = snažili se o strategii. Zápory: Airtime pro faktor přežití (rybaření, lov atd... možná to bylo dáno lokalitou, kde mohli být nějaké zákazy, jak už v některých sériích dříve bylo... do vody nikdo nevlezl, nikdy nesoutěžili o rybářské náčiní, žádná soutěž ve vodě, takže je to velice pravděpobné) se bohužel stále nevrátil. Odměny v soutěžích (výlety a luxus na lodích, letání vrtulníkem k nějakým úžasným přírodním jevům na ostrovech, kalby v lázních na Probstovu kreditku atd. - prostě takové ty záviděnihodné odměny) se nekonají. Pořád jenom nějaké ubohé pikniky, dovoz pizzy na pláž atd. :/ Jinak ale i ty samotné soutěže mě moc nenadchli, ale aspoň bylo několik fajn puzzlů. Velké množství skrytých imunit ve hře. Závěr: Řada, kterou přes své vypsané nedostatky řadím do TOP5 díky svým vypsaným kladům, které se tak často v Survivoru, alespoň v mých očích, nekonají. Nadměrné množství hráčů do nějaké budoucí řady navrátilců (ideálně Heroes vs. Villains). ()

burina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Zaujímavý cast a častokrát (Mrs. Chaos a Mr. Paranoia) nepredvídateľný vývoj z toho robia jednu z tých lepších sezón poslednej dekády ale medzi absolútne TOP by som ju určite nezaradila. S víťazom som nakoniec spokojná, v rámci finálovej dvojice to mohlo dopadnúť oveľa horšie ///. Favorit: Trish, Tony /// Neobľúbení: Woo, Sarah, JTia. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (5)

  • První série, ve které byli soutěžící rozděleni podle svých předností – síla, mozek a krása. (Zix.)
  • V této sérii mohli soutěžící najít super tzv. super skrytou imunitu, která se dala použít po přečtení hlasů. Po prvé od Kdo přežije: Cookovy ostrovy (od r. 2006). (Zix.)
  • I po konci natáčení Survivor: Cagayan zůstaly Tony Vlachos a Trish Hegartyová velmi dobrými přáteli. (Roby)

Reklama

Reklama