Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(47)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Rozhovor 3

Recenze (375)

Hismael 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Americký Survivor se v současnosti pomalu blíží ke 44. sérii. Za tu dobu prošel mnoha proměnami, ať už jde o skrytý symbol imunity, ostrov vykoupení, nebo vrácení vypadnutých hráčů do hry. Jedná se o nejdrsnější reality-show, jakou kdy televize vysílala. V různých podobách se objevuje po celém světě a rozdíly jsou především v délce trvání, soubojích, nebo přístupu přežití na ostrově. Této americké se vždy dařilo zvolit nejlepší poměr všech těchto věcí. Má vlastní souboje na různých částech planety a celkově skvělý koncept soutěže o miliony dolarů, díky kterému zůstává v rámci reality-show tím nejzajímavějším i po tolika letech. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevyléčitelná závislost, u které se více a více děsím, čím blíže je poslední díl dané série (prostě se bojím konce :D). Jiná místa (obvykle na první pohled krásná, ale na ten druhý umí pěkně znepříjemnit život), různí lidé (a že se casting málokdy nepovede) a různé hry (vynalézavost některých lidí opravdu úžasná). Někdy se až divím, co se dá vytřískat z tak jednoduchého nápadu, ale stačí vybrat správné jedince a máte reality show, na kterou nelze zapomenout. Pro účastníky zážitek na celý život, pro mě nejlepší televizní zážitek posledních let. ()

Reklama

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Báječná sociální hra, která vám jednoduše nedovolí odejít od televizních obrazovek. Guatemala 9/10 Exile Island 4/10 Cook Island 10/10 Fiji 2/10 China 8/10 Micronesia 10/10 Samoa 10/10 Heroes vs Villians 10/10 Nicaragua 2/10 Redemption Island 9/10 ()

st.ranger 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Ano, je to pouze reality show a obsahuje několik typických amerických vložek, které seriál kazí, jako například emocionální výlevy, návštevy příbuzných a dotčenost jednotlivých hráčů, ale pořád se jedná o nejzajímavější reality show o tom, co je člověk schopný udělat pro milion dolarů. Kvalita vítězů je sporná, každý se pohlíží na jiné aspekty. Někteří hráči dokáží přežít díky imunitám, přestože byli určeni k vyhození, jiní tiše kontrolují celé dění ve svůj prospěch. Některé řady jsou nezajímavé, některé charaktery nevýrazné a někteří výherci urážkou. Nejoblíbenější série je pro mě All Star a Cook Island, nejhorší Amazonka a Guatemala. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem pořad sledovala nepravidelně, teď už si nenechám ujít jediný díl! Není to jen 39 dní plných emocí, strategií a napětí, já na pořad pohlížím hlavně ze stránky psychologické, je totiž plný intrik. lží a taktiky a je vidět, co všechno jsou někteří soutěžící pro peníze schopni udělat. Psychologie jednotlivých soutěžících je nádherně vykreslena. Baví mě výzvy i promluvy jednotlivých hráčů. Stojí to opravdu za to! Mým nejoblíbenějším soutěžícím je zatím Rupert :)) ()

Galerie (529)

Zajímavosti (368)

  • Při každé první kmenové radě tvůrci jednotlivě natáčejí se všemi soutěžícími uhašení pochodně, bez ohledu na to, zda byli z kmene vyloučeni, či nikoliv. Důvodem je, aby mohli utajit, kdo je vítězem. (Tom Riddle)
  • Tématické pojetí jednotlivých sezón obvykle souvisí s domorodou kulturou místa konání. Jsou od ní odvozeny jména kmenů, významy soutěží atd. Nicméně sedmá řada, Pearl Islands, byla založená na pirátském folklóru. (Tom Riddle)
  • Od této série bylo mnoho let vyhlášení vítěze a následý reunion show vysílaný živě. Vyhlášení do 40. série a reunion do 39. série. (Zix.)

Reklama

Reklama