Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Divný seriál o divných lidech, navíc s dost nevkusným exteriérem (exteriér myslím těch hlavních postav, ne exteriéry filmové... Například Jessica Hymen je nejen nepíchatelná, ale vlastně i dosti elementárně nekoukatelná. Člověk si vždycky říká, proboha, co to pod těma teplákama musí být za hmoty... brrr!). Britové zkrátka můžou mít i dost divnej smysl pro humor. Jestli to nebude tím, že jsou sami nějaký divný. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jako většina Britských věcí naprosto skvělé. Především se mi líbily narážky či parodie na nejrůznější filmy a seriály (např.: Doctor Who, Pulp Fiction, Star Wars...). Dávám za čtyři, jelikož některý díly, především v první řadě, byly trochu slabší, ačkoliv i tam se daly najít naprosté perly. 4* Edit viděno podruhé . Musím jednoznačně změnit na pět Nejlepší epizody: 1x04 - Battles, 1x05 - Chaos, 2x01 - Back, 2x04 - Help ()

Reklama

Gazy 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální dílo, nabyté až po strop popkulturnímí odkazy, přesně ve stylu Kevina Smithe. Že má Spaced pomalejší rozjezd? To bych rozhodně netvrdil, já Tima, Daisy a spol. začal zbožňovat už od první epizody a po shlédnutí obou sérií neskrývám své nadšení. Každá epizoda je naprostý skvost, vypilovaná do sebenšího detailu a hlášky. Jen je škoda, že se počet dílů o něco nerozrostl. The Phantom Menace was 18 months ago, Tim. I know, Bilbo. It just... It still hurts. 100% ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek StarWars nemůžu jinak. Simon a Nick jsou správní magoři a Jessica je určitě musela krotit. Bavil jsem se u všech 14-ti dílů. Ovšem nečekejte záplavu vtipů a narážek, tohle je i o solidním hraní. Však jsem se u těch "dramatických" pasáží bavil nejvíc. ___ Po dokoukání obou sezón silně doporučuju i zhlédnutí outtakes. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Mám bohužel stejný pocit jako Fingon - na seriál jsem se natěšil, zejména kvůli duu Pegg & Frost, ale pak jsem byl bohužel lehce zklamán. Některé epizodky potěšily, jiné prošuměly a jen málo která vyvolala opravdu salvu smíchu (napadá mě Daisy v nové práci á la Přelet nad kukaččím hnízdem). Obecně tyhle parodické narážky, zjevně pramenící z velké lásky k předlohám, patří ve Spaced k těm nejlepším. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timova (Simon Pegg) první věta v druhé řadě seriálu (v epizodě "Back") zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa kreslíř". Jde o odkaz na film Mafiáni (1990), kde první věta Henryho Hilla (Ray Liotta) zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa gangster." (Alfréda)

Reklama

Reklama