Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (586)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Darwinžel to bylo nedomyšlený jako tučňák pomocnýho učitele Václava Foustky na severním pólu. Třeba projev změn v budoucnosti, kdy si najednou všichni pamatují něco jiného, ale John si pamatuje to původní. Dál ta příčinná souvislost často pokulhávala, třeba nějaká minulost vedla k nějakému Johnovu jednání v budoucnosti, pak se minulost změnila a projevilo se to uprostřed nějaké Johnovy akce, do které by se ale nemohl dostat, kdyby ta minulost byla jiná. Nemluvě o tom, že řetězově by se na to nabalovaly další a další změny. Přesto to bylo i docela napínavý a nakonec bych tomu napařil čtyři kousky, ale konec byl bohužel silně nepodařený a přesládlý. Z podobného ranku bych to přirovnal třeba k Butterfly Effect, který je ovšem promyšlenější (byť ne bez děr v logice). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit je inteligentný komerčný režisér, ktorý má niečo ako vlastný autorský prístup. Nie je zrovna výrazný, ale znalci jeho diela určite vedia, o čom hovorím. Frekfencia je asi vrcholom jeho tvorby. Mainstreamový produkt, ktorý má prepracovaný scenár, akceptovateľné časové paradoxy a s mierou zvládnutý patetický záver, ktorý neruší a nezkazí dojem s napínavej zábavy predchádzajúcich takmer dvoch hodín. Páči sa mi, že postavy berú to, čo sa deje ako fakt a nepozeráme sa prvú hodinu na ťukanie si do čiel všetkých postáv, kým pochopia, že sa jedná o skutočnosť. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi dostal do ruky zcela nahodou, vubec nic sem o nem nevedel. Nevedel sem tudiz co od nej mam cekat. Kdyz po prvni pulhodince vyresil John smrt sveho otce, myslel jsem si ze tim konci i originalita filmu, proste sem neprisel na nic cim by mohl film pokracovat. O to vice sem byl prekvapen kdyz pribeh cim dal vice nabiral na obratkach. Pribeh je silny a spolu s rezii (prekvapive slusna) a nebojim se rict s perfektnimi hereckymi vykony tvori prijemny film na patecni noc :) jedine co bych snad filmu vytknul je to ze z akcnich scen se toho dalo vytezit daleko vice, nemuzu se porad zbavit dojmu ze byly tak nejak nevyrazne. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"You went down thirty years ago, pal." Mám rád tyhle filmy o propojení několika časových paralel. Snímek Frequency mi přijde jako mix filmů Stay a The Butterfly effect..výborný mix. :) Dennis Quaid i Jim Caviezel (dnes znám jako James:)) jsou méně známé tváře, což celkovému příběhu jen nahrává do karet. Nic od nich nečekáte a dostanete toho dost. Zkrátka, pokud vás zajímá podobná tématika a jste ochotni povolit uzdu fantazii, Gregory Hoblit připravil snímek přesně dle vašeho gusta. "You just don't know it yet. I'm still here, Chief." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo věděl, na jaké frekvenci vysílá tohle rádio, ať mi dá echo. Docela rád bych brnknul sám sobě do minulosti a nadiktoval si seznam několika ne, místo kterých bych podruhé řekl jasné ano ano ano! Jinak tedy klobouk dolů za to, jak si tady poradili s celou tou časovou smyčkou. Kluci na to šli od lesa, místo slaďáckých řečí konali dobro a konali ho zatraceně dobře. Jenom ten apendix si mohli odpustit. Z toho jsem měl podobný pocit, jako kdybych si v klídku jel na kole půlnoční polňačkou a najednou se proti mně vyřítil tirák s dálkovými světly... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Keď hasiči idú k požiaru, na helmách majú svetlá. Tie sa však v tom čase nepoužívali. (megajalec)
  • Všechny události ze Světové série popisované ve filmu se skutečně staly. (HellFire)
  • Dennis Quaid při sjíždění stavební skluzavkou utržil ránu nad obočím a odnesl si 16 stehů. (HellFire)

Reklama

Reklama