Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (100)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z akčního hlediska jedna z nejlepších čenovek - je nabitá takovou spoustou nejrůznějších Jackieho kousků a vychytávek, že je divák nestíhá všechny beze zbytku vstřebávat... Jackieho v jedné scéně zjevně trochu povytáhli lanem, ale kdo by to řešil, když zábavnost tohohle filmu je 100% volume. Ale jednu mouchu zkritizovat musím - obsah VHS pásky, o kterou se všichni celou dobu přetahují, a který měl být tajně pořízený z úkrytu novinářem, je nějak podezřele precizně sestřihaný a točený asi třemi různými kamerami. To už je moc velká pitomost i na mě, nekritického obdivovatele Jackieho akčních komedií. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akční jízda alá Jackie Chan. Už počátek příběhu nás nenechá pořádně se rozkoukat a už to jede. Zkrátka Jackie jak ho máme rádi. Honičky, souboje, úžasné kaskadérské kousky, skopičiny a typické asijské opičárny v takovém tempu, že by bylo nejlépe snad ani nemrkat, aby nám náhodou něco neuniklo. Vrcholem všeho dění je závěrečná akční scéna s ohromným náklaďákem. Tak tady se doslova tají dech. Za zmínku i stojí, že na režijní stoličku si opět s velkou chutí sedl Samo Hung. Celou dobu jsem si říkal, jestlipak se tu také někde objeví. A vskutku nezklamal. V 50 minutě coby cyklista ozvláštnil dějství svou maličkostí. Akce ve stylu HK tudíž nezklame a zanechá vskutku fenomenální zážitek. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

První film Jackieho Chana natočený v angličtině a můj celkově sedmý s ním v hlavní roli, mě jen utvrdil v dojmu, jak je jeho slapstickové dovádění podobné groteskám. Na rozdíl od nich se však tady mluví, což je zásadní problém a já nebyl schopen určit, jestli je stupidnější zápletka, nebo ten pitvořící se kung fu kuchtík. Jeden kop z otočky navíc dám za závěrečný Australský masakr důlním náklaďákem, který nechal prostor pro pubertální nostalgii a lehce úchylné potěšení z destrukce.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když se obyčejný týpek, živící se kuchařskou show, při které používá kung-fu, omylem připlete do války gangů? V rámci akčních komedií průměr, v rámci Jackieho taškařic nadprůměr. Hlavní hrdina je (opět) ultimátní sympaťák, používání všemožných předmětů při soubojích je (opět) naprosto skvělé, takže film dře de facto jen ze strany záporáků. Druhořadé mlátičky jsou tupé jak úhel a big boss je nudný a o ničem. Přesto zaokrouhluji nahoru. 3,5*. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

U Chanovek je jeden fakt obrovský problém, že stojí a padají na samotném Chanovi. Nebýt jeho a jeho umění pohrát si se všemožnýma věcma, což dost často stojí za to (zde např. scény na stavbě - míchačka atd.), většina jeho filmů by byla hodně, hodně špatných. I Terč prostě stojí a padá na něm, nikdo jinej (snad až na cyklistu, jehož hraje sám režisér) tu vůbec ničím nezaujme ani na pár vteřin a bez Chana by si ten film zasloužil možná tak jednu hvězdičku. Přesto všechno je to alespoň průměrná oddychová Chanovka, na kterou se dobře dívalo a i mě to dvakrát nahlas rozesmálo. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Jackie Chan sa kvôli filmu učil profesionálne variť. (Peter-1307)
  • Režisér Sammo Hung si ve filmu střihl malé cameo. Ztělesnil zde cyklistu, který se zaplete do potyčky na silnici. (SG-1)

Reklama

Reklama