Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná náctiletá holka Bea (Cailey Fleming) má jedinečný „dar“ – je schopná vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí a povídat si s nimi. „Imaginární přátelé nejsou jen roztomilé postavičky stvořené dětskou fantazií. Jsou to časové schránky, do kterých jsme si jako malí ukládali naděje, sny a plány. Všichni se k nim můžeme vracet, i když si jako dospělí myslíme, že jsou dávno ztracené,“ říká režisér John Krasinski. Fiktivními hrdiny jeho filmu jsou právě ti imaginární přátelé, jimž už jejich dětští parťáci dospěli a zapomněli na ně. A právě Bea, která je díky své unikátní schopnosti všechny vidí, se těmhle „sirotkům“ rozhodne najít nové kamarády. Pomáhá jí v tom trochu podivínský soused (Ryan Reynolds), jenž má stejný dar. Improvizovaná seznamka pro imaginární přátele se záhy promění v dobrodružnou výpravu do světa naplněného bezbřehou fantazií, kde se může stát opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 9

Recenze (74)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Už len kvôli Ryanovi som čakal troška viac odviazanejšiu komédiu a nakoniec som sa zasmial snáď raz. Celkovo to má dve obrovské chyby. Po komediálnej stránke veľmi slabučké a po dramatickej ma to nedojalo ani raz, čo je veľká škoda. Pozerá sa nato fajn, Ifs sú zlatí a miestami sa aj pousmejete. Hlavná hrdinka sympatická ale ako celok ma to nejako nechytilo. Na večer fajn, ale rozhodne to mohlo byť lepšie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale vykreslit zápletku, ve které maminka umřela a otec je s něčím vážným v nemocnici a místo, aby dcera trávila maximum možného času se svým jediným rodičem, který je vlastně docela fajn a snáší pobyt v nemocnici vcelku statečně. Místo toho dcera řeší problémy "nových imaginárních přátel". Nemohl jsem si užít film více, protože o pobytech mých bližních po nemocnicích mám velmi osobní zkušenost. Stejně tak jak byl člověk vždy rád, když v ní pobýval a někdo za ním přišel na návštěvu. Disney se snaží dojmout a chytit za srdce, ale naší odpovědí by mělo být pořádně pozdvižené obočí. PS: S tím Reynoldsem, na kterého živé postavy mimochodem nijak nereagují, to měla být jakože nečekaná pointa? 40% ()

Reklama

Mafiapau 

všechny recenze uživatele

Film je rozhodně nádhernej, a musím říct, CGI je fakt mástrpís (žer hnůj MCU). Jenže v celým filmu tak nějak ani nevím, co byl vůbec příběh, a jestli celková mesič byla jen to, že i adulti mají fantazii..? V podstatě celý film se jen handrkuje s imaginárníma postavičkama - který vypadají skvostně - a prostě se jen chodí odněkud někam, a celý film mi dal jen to, že: "imaginární přátelé existují pro všechny věkové skupiny" - a to je doslova všechno co tento film nabízí. Kdyby ve filmu nebylo takového visuálu a hereckých výkonů, asi bych film poslal jen k jedné hvězdě, jelikož opravdu nic v něm v podstatě není. za CGI a herce dávám tři hvězdy. Alespoň jsem se dozvěděl co dělal Michael Giacchino když ne soundtrack k Inside Out 2. No, Musím říct, že jeden z prvních soundtracků co ve filmu uslyšíte, je jak z Inside Out, což mě vnadilo o čem sakra film bude, a nejvíc to zabilo to, když jsem si uvědomil, že jeden z hlavních "IF"ů, v češtině dabuje stejná dabérka jako Joy z Inside Out. To se nám to hezky spojuje. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Na svete je množstvo zabudnutých imaginárnych kamarátov a malé dievčatko Bea sa s malou pomocou suseda z hora pokúsi im pomôcť nájsť spriaznené deti. Do toho všetkého musí riešiť aj vlastné problémy kedy je nútená stráviť čas u babičky lebo otca idú operovať na srdce. Herecké obsadenie: Krasinski to vie krásne zaobaliť a má cit na kasting tak aby všetko, čo nedokáže dorovnať CGI klaplo na jednotku. Sympatický hlavný herci, ktorý sú neuveriteľne uveriteľný. Prevedenie: Na plátne sa objavuje množstvo vymyslených postavičiek a tak herci musia interagovať viac menej so vzduchom o čo je ich prejavu náročnejšie uveriť. Pocity: Je to veľmi emotívne a hrá to od druhej polovice na city. Ale ak už sme sa vybrali touto cestou tak to tam treba napáliť naplno a nie iba chodiť okolo horúcej kaše. Už som mal slzy na krajíčku ale do finálneho emočného pekla ma to nedostalo. Možno by viac zabral dramatickejší koniec ale chápem je to primárne určené mladšiemu publiku. Pridaná hodnota: Krásny pohľad na priateľov, ktorý ťa nikdy neopustia. 70% ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Predstavte si situáciu: šesťročná Elektra, úplne pohltená túžbou po výhradnej láske svojho otca, sa ocitá v tragickej konfrontácii so smrťou matky. Táto trauma ju prinúti obrátiť sa do seba, kde v zmäti sebaobviňovania a hlbokého zármutku konštruuje imaginárneho priateľa. Tento imaginárny priateľ --- štyridsaťročná, svalnatejšia a chlpatejšia verzia jej otca --- nie je len únikom z reality, ale je aj sublimáciou jej nevyriešených konfliktov a túžob. Je len škoda, že pri písaní tohto filmu neparticipoval Slavoj Žižek, žiadne zásadné rozuzlenie tak neprichádza, objatie s imaginárnymi priateľom neprináša očakávanú katarziu a konflikt, zdá sa, zostáva nerozuzlený. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Brad Pitt sa sám prihlásil, aby nahovoril neviditeľného imaginárneho priateľa menom Keith. Hoci postava nemá žiadny dialóg, Pittovi bol stále udelený kredit za úlohu. (Arsenal83)
  • Film v televízii, ktorý babička (Fiona Shaw) pozerá, je Harvey (1950), film o mužovi s imaginárnym priateľom, ktorým je 18,5-metrový králik. (Arsenal83)
  • John Krasinski uvedl, že získání práv na píseň „Better Be Good To Me“ of Tiny Turner byla pro něj zcela stěžejní záležitost, neboť píseň mu jednak připomíná vztah s jeho vlastní matkou, jíž filmem chce vzdát hold, a za druhé perfektně definuje příběh a některé postavy ve filmu. Doslova řekl: „Líbí se mi myšlenka, že to není píseň, o které byste si mysleli, že se této dívce bude líbit, ale má ji v oblibě kvůli lidem, které miluje.“ Dívkou myslel postavu Bey (Cailey Fleming), která píseň využije ve své fantazii. (imaginer21)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Reklama

Reklama