Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto změnil původního Oveho na laskavé omalovánky. Jestli máte podobného souseda, zkuste mu na dveře zabouchat s enčiládas, buď to po vás hodí nebo si uvědomí, že dluží nebožce manželce a z piety roztaje a sází dobré skutky. Věříte tomu? Pak směle do toho. Forrest Gump zestárl, ale pořád jede. ()

Posheidon 

všechny recenze uživatele

Pro mě na tomhle filmu nejvtipnější bylo, že jsem měl po celou dobu pocit Déjà vu. Asi tak ve čtvrtce filmu už ten pocit začínal hraničit s jistotou a v půlce, už jsem věděl, že O T T O je remakem a že jsem ten originál viděl docela nedávno tomu. Jenže v tu dobu mi ta informace byla asi stejně platná jako delfínovi pádlo. Kdybych to věděl hned na začátku filmu, tak by mě ten pocit zbytečně nerušil od jeho sledování. Ale tak alespoň jsem to mohl šoupnout jako zajímavost k filmu tady na ČSFD, když už nic. A srovnání se švedským originálem? Je to velmi velmi podobné. Už originál je velmi zdařilý, s takovým tím typicky severským humorem. Remake je v podstatě asi zbytečný film, ač je to tedy nepochybně zdařile zahráno a místy je to i vtipné, ale ne více než originál En man som heter Ove. Pozor spoiler:👨🏻‍🦳🏭❌🏠🪝👨🏻‍🦳🚗👨‍👩‍👧‍👧🙏👩🪜🙏👩🧔🚗🏥🤡👨🏻‍🦳🙏👩👨🏻‍🦳🍔👧👧🙏👩👨🏻‍🦳🚗🐈🪦🌺👨🏻‍🦳👨‍👩‍👧‍👧🏠🐈👨🏻‍🦳⚰️ ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned jak se o snímku prvně doslechl, jsem neměl pochybností o tom, že to bude dobrý film. A jak jsem byl rád, že se takovému celku dokonce podařila předčít všechna má očekávání! Zahořklý Tom Hanks, agresivně reagující na jakékoli podněty svého okolí, byl ve své roli fenomenální a v mnoha momentech dokonce velmi připomínal nezapomenutelného Clinta Eastwooda z Gran Torina. Ať už je to jakkoli, i toto dílo má snad vše, co si na dobrém filmu tak cením. Příběh je dostatečně poutavý, hodnoty jednotlivých postav se zajímavě posouvají a vyvíjejí, celé je to přirozeně vtipné a přitom je to natolik vážné, až celá řada scén dokáže diváka mimořádně dojmout, někoho snad i rozbrečet. 90% PS: Takový konec pravděpodobně každý předem očekával, to však celkové kvality nijak nesráží. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý občas až priveľmi hrá na city. Tá premisa je celkom ohraná, nič extra nové neponúka, ale vlastne v tom čo chce robiť funguje na jednotku. Tom Hanks je neprekvapivo super a jeho nevrlého bručouna si užijete. Milá a dojemná vec, ktorá nie je ničím prevratná a vybočujúca, ale čas s ňou strávený vôbec neľutujem. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, ale táto jednohubka v americkom prevedení sa mi páčila. Hlavne vďaka skvelému Hanksovi. Forster je talentovaný žánrový režisér a hoci nemá výrazný rukopis vie pracovať s námetom a s detailmi. Ten film vďaka tomu plynie, je príjemný a na nič sa nehrá. Viete presne kam to celé bude smerovať, ale popritom si dokážete užiť ten jemnocit s akou sú jednotlivé scény podávané. Či už tie retrospektívne, ale aj tie odohrávajúce sa v súčasnosti. Film je to vyvážený a po mnohých stránkach príjemný. Možno mi trošku vadilo, že v niektorých scénach veľmi výrazne tlačil na emócie, ale v rámci celku ako takého mi to nevadilo. Je pravda, že s podobnou témou sa mi Eastwoodov zárez páčil omnoho viac, ale zase som si vedomí, že takéto príjemné filmy občas treba. Idylické, miestami naivné, ale spravené takým spôsobom, že sa mi chce vlastne veriť, že to čo vidíme na obrazovke môže byť niekde u niekoho skutočné. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)

Reklama

Reklama