Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (181)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jako film pro děti do 10 let to ujde. Výborná je především Johana Racková, uvěřitelně hraje Brenton. Akorát bych nezval ke spolupráci Haška, to je dost špatný vzor pro děti, borec který vyhrál všechno co šlo, ale zlej člověk co dokáže ve hře kde o nic nejde, ublížit jinému. Hašek je zmetek a to už všichni vědí. Pro dospělé tu má zajímavou roli Ťulda, sympatie získá Issová, svoje si odehraje roztomile šišlající Hynek. Naopak vyženěný tatínek schytal od scénáristy hroznou postavu, až mi bylo stydno za něj. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl domácí povedený dětský film. Ačkoli mám výhrady, byl jsem ve finále spokojený. Příběh je jednoduchý a přímočarý, závěr nepřekvapil. Některé děti herectvím neoslnily, jednání dospělých bylo poplatné pointě, ale určitá nostalgie a dojemný tón dal zapomenout nedostatkům. Povedená vzpomínka na mládí v devadesátkách. ()

Reklama

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Mohl bych to přijmout jako takový ten hezký milý filmík, pro rodinku, nostalgicky, krása, nádhera. Ale nepřijmu, protože ani tak to nefunguje. To si taky vyžaduje mistrovské vnímání reality a převedení určitého životního náhledu, toho zidealizovaného, či bezstarostného, na filmové plátno. Obrovsky důležitá věc je práce s dětma, buď je budu brát jako dramatické herce, co hrajou velké životní chvíle, jak někde na divadle, ale pak už to chce jó skill, i režie i dětí, nebo děti budou prostě dětma, a městečko bude městečkem, a hraní si na ulici a nedělání si z toho nic, bude takové jaké je. Snažit se to pořád nějak zdramatizovat a udělat z toho zážitek je něco, co já už nezbaštím. Mám rád pohodičku a malý velký příběh o obyč lidech, ale ještě raději mám rád přirozenost. Když ta tam není, co z toho. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

A pak proč je na tom naše školství tak špatně, když se ve třídě učitelé se žáky, místo výuky, koukají na olympiádu. Ale my to tak měli v době Nagana ve škole úplně stejně, takže zcela chápu a je fajn vidět ve filmu děcka opět za doby, kdy se nesedělo jenom doma a v jednom kuse se nečumělo do ajfonů, ajpedů a dalších pytlovin od Nakouslého jablka. Pánek se nesnažil natočit další Klukypány nebo Osvaldovo nadbíhání Lucii - na to jsou Děti Nagana málo dobrodružné nebo humorné. Přesto jde v české kinematografii o příjemnou změnu, u které jsem rád, že nám nemusí být neustále jen podsouváno o čem muži, ženy, děti, invalidní důchodci, případně Langmajer touží. Protože, jak už zmiňuje Hynek Čermák, na hajzlu přeci tlačíme všichni stejně. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Je to teda občas příšernej děs. Na jednu stranu je fajn, že se tvůrci vyhnuly typyckým zhovadilostem v dětských sportovních filmech, ale i tak, kdyby nešlo o naše, herce a naše vzpomínané vítězství, byl bych k filmu mnohem, mnohem kritiščtější. Takhle jsem se párkrát usmál, rád si na některé věci zavzpomínal a kromě lehkého studu z mizerné práce s neherci jsem měl i hřejivý pocit, jak super byla doba konce devadesátých let, když člověk chodil ještě na základku a měl hovno starosti a radoval se z maličkostí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Během natáčení se zlomilo 17 hokejek. (rakovnik)
  • Píseň „Šaman“ od skupiny Kabát, kterou ve filmu poslouchá Karlova (Hynek Čermák) dcera (Štěpánka Fingerhutová), je z alba „MegaHu“, které však bylo vydáno až v polovině roku 1999. V době, kdy se děj filmu odehrává, tak píseň ještě neexistovala. (ELBobes)

Reklama

Reklama