Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (178)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď po dejovej stránke nie je tento film žiadne terno, má v sebe neuveriteľnú dávku nostalgie. V čase českého triumfu v Nagane som mal 10 rokov, takže to bol zhruba vek Dominika a jeho rovesníkov. Tento film bol pre mňa obrovským nostalgickým závanom, a to čo prežíval Dominik, som prežíval aj ja, takže o to väčší záber mal na mňa tento film. Hokejbal s tenisákom bol u nás na dvore medzi panelákmi takmer každodennou činnosťou, takže mnoho toho "podprahového" humoru som o to viac precítil. Každopádne, dejovo bol tento film značne predvídateľný, každému snáď bolo jasné, ako to napokon skončí. Ale nevadí, v tomto prípade mi ten happy end vôbec neprekážal. 4* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nagano byl náš největší hokejový svátek a možná nejkrásnější událost v naší společnosti za posledních 30 let. Film sice přímo s Naganem nesouvisí, ale zato se mu daří přenášet lásku k milovanému sportu, dětské zaujetí a vrací nás do doby, kdy ještě děti nefungovaly skrze mobilní telefony, ale chodily zkrátka ven něco dělat. PS: Pod Hynkem Čermákem bych nechal na hřišti poslední zbytky sil. 60% ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Klidně střelím čtyřku, protože když jsme zrovna nehonili po ulici tenisák dřevěnými hokejkami, nehráli vybíjenou s hadrákem, který vyrobila moje babička, nebo nemastili čtyřhru líného tenisu, dokázali jsme se v první polovině 80. let venku zabavit na 100 +1 způsob celé odpoledne. Všechno bylo velké dobrodružství a vrátit nám to může maximálně tak podobný film. A kdyby ta dívenka dorazila na závěrečný zápas s rukou upoutanou řetězem k radiátoru vytrženému ze zdi, dal bych za pět. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl domácí povedený dětský film. Ačkoli mám výhrady, byl jsem ve finále spokojený. Příběh je jednoduchý a přímočarý, závěr nepřekvapil. Některé děti herectvím neoslnily, jednání dospělých bylo poplatné pointě, ale určitá nostalgie a dojemný tón dal zapomenout nedostatkům. Povedená vzpomínka na mládí v devadesátkách. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Neni to uplne debilni a prumer si to asi zaslouzi. Problem jsou neverohodne texty predrikavane detskymi herci (nebo neherci). Jasny, Tomasove Holy se nerodi kazdy den, ale tohle prece jen pusobilo trosku moc umele. Skoda. Potesil naopak Cermak, ktery je cim dal lepsi a zaujala linka s tou tyranou holcickou. Ta tomu dodala trosku sily. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Hláška: „Čágo bélo, šílenci,“ která ve filmu zazní, odkazuje na Terezu Pergnerovou a pořad Eso (od r. 1994), který uváděla. Dále zde zazní věta: „Když máš hlad, utrhni si malej kousek.“ Jedná se o odkaz na reklamu žvýkaček Bubble Tape, ve které vystupoval Jaromír Jágr. (Duoscop)
  • Natáčelo se v středočeských Pečkách, kde režisér a scenárista Dan Pánek vyrůstal. Jako další lokace si filmaři ve středních Čechách vybrali také Kutnou Horu, Malešov a Chlístovice. Zimní scény se točily v krkonošské Malé Úpě. (starydivak)
  • Když Domův (Tom Brenton) děda (Otakar Brousek ml.) vzpomíná, jak prohrál boj o první ligu, sedíc osamocen v šatně, má obráceně betony. To je u jakéhokoliv brankáře, co někdy, chytal naprosto vyloučené. (bruno.buick)

Reklama

Reklama