Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

klerik

Film, ktorý sa snaží ohúriť a navonok sa mu to aj darí. Ale vo vnútri skrýva oveľa väčší potenciál. Fat má určite väčšie možnosti rozohrať dramatické scény ako len efektne v spomalených záberoch rozbíjať fľaše a nasadzovať si cool okuliare... Hrať sa na Johna Woo nevie každý a tak aj efektná akcia má priveľa chýb, že nevidíte, kto z kade vyskakuje... hlavne že Fat s búchačkou v každej ruke vyzerá drsne. No, vlastne akcia je na tom ako u M:I 2 (bohužiaľ) - urobená tak aby bola prístupá aj deťom. Všetci fanúšikovia FACE OFF ruky preč a tí, ktorým stačí neoriginálny príbeh a akcia v štýle VOJNA GANGOV, nech sa páči... ()

iXtr3m3

Slušne natočené, ale nič viac ani menej. Chow Yun-Fat si strihol úlohu ako kedysi v Hong Kongských časoch, Mira Sorvino nebola až taká sympaťáčka, ako si vtedy niekto myslel a Michael Rooker dostal malú úlohu. Na hollywoodsku prvotinu sa teda nejako extra Fuqua nepredviedol. Špinavosť by tam bola, ale absolútne sa nevyužil potenciál. Príliš krátke a skratkovité, takmer nulový príbeh, v podstate pointa na päť riadkov a stačilo. Všetci ostatní sa vo filme v podstate len mihli na čele s Tilom Schweigerom, Dannym Trejom, Patrickom Kilpatrickom, Clifton Collinsom Jr. (vtedy ešte stále pod srandovným menom Clifton Gonzales Gonzales) atď ()

Renfield

Tak jsem si na začátku chvilku myslel, že koukám na Bladea! Ale ono ne, koukám na hodně špatné střelce na útěku a jejich pronásledovatelé, kteří na tom co se přesnosti střelby týče nejsou o mnoho lépe. Jak jinak si vysvětlit tak časté střílení mimo terč, nebo byl snad úmysl zničit vše kolem? Klišé je v pomalu neexistujícím příběhu opravdu hodně, naštěstí mnohé zachrání vcelku zábavná akce a více než solidní kamera společně s použitou hudbou... je to hodinu a půl trvající videoklip. Taktéž Yun-Fat Chow a Michael Rooker jsou fajn, za to Mira Sorvino překvapivě nevýrazná. Jenže já se nejvíc těšil na dvojici Danny Trejo, Til Schweiger a ono nic, snad až trestuhodně nevyužiti! 45% ()

k212

Klasická střílečka, (které jsem děsně žrala, když sem přišlo video a taky první Van Damovský kopy a údery). Dívala jsem se na to jen kvůli Yun-Fat Chowovi, a musím uznat, že mě film docela překvapil a zaskočil, protože je to skvěle natočený béčko, které skoro hrabe po patách áčka. Děj je samozřejmě nic moc, ale herci jsou fakt skvělý - a to od nejmenších roliček zabijáků (Dany Trejo, Jurgen Prochow) , policajta Rookera (trochu mě asociuje na Lháře, kde hrál něco podobnýho) až po Sorvninovou a skvělého Chowa. ()

Brooks

Fuquov režijný debut. Audiovizuálne vypapkané béčko s efektnými, filmami Johna Woo inšpirovanými, prestrelkami a parádnou elektronikou od Gregsona-Williamsa. Chow má charizma a s dvoma pištoľami v rukách vypadá štýlovo, Mira Sorvino je sexi doplnok a Rooker je super drsňácky policajt. Dvojica záporných nájomných vrahov Trejo-Schweiger najlepšia na celom filme. Scenár je poslabší, ale o ten v týchto žánrových sférach nikdy nešlo. ()

• Počas predstavovania "nájomných zabijakov" (počas ich prechodu terminálom letiska) spieva herečka Claire Trevor pesničku "Moanin' Low" z filmu Key Largo (1948). (beso74)
  • V pôvodnom scenári mala vo filme zohrať úlohu talianska mafia namiesto tej čínskej a rolu bossa stvárniť Chazz Palminteri. (Real Tom Hardy)
  • Film v tom čase nastavil rekord za najviac vystrieľaných nábojov v americkom filme. (Real Tom Hardy)