Reklama

Reklama

Harold a kouzelná pastelka

  • USA Harold and the Purple Crayon (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Dobrodruh Harold (Zachary Levi) dokáže ve své kouzelné knize stvořit naprosto cokoliv prostě jen tím, že to nakreslí. Když vyroste a rozhodne se překreslit se ze stránek knížky do reálného světa, zjišťuje, že toho o životě ve skutečnosti mnoho neví - a že jeho věrná fialová pastelka může způsobit mnohem více podivuhodných problémů, než si kdy uvědomoval. Když se ale magická moc neomezené fantazie ocitne v nesprávných rukách, budou muset Harold a jeho přátelé využít veškeré své tvořivosti k tomu, aby zachránili nejenom svět skutečný, ale také Haroldův svět fantazie. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (20)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Dětskou knížku kterou je tahle rodinná blbina inspirovaná neznám, ale celkem pochybuji že jde o generickou a šablonovitou nudu jejíž vrcholem je že si hlavní postavy nakreslí letadlo a největším činem záporáka je že titulnímu hrdinovi spolkne pastelku. Děti tak do sedmi let věku budou mít z Harolda a jeho pastelky nejspíš radost a Levi sem se svým herectvím desetiletého dítěte taky celkem zapadá, ale dospělému divákovi tohle nemá moc co nabídnout. Možná škoda, že se tady nešlo cestou animáku, který by měl přeci jen mnohem větší možnosti a víc prostoru pro kreativitu...40% ()

VelkyMrB 

všechny recenze uživatele

Harold a kouzelná voskovka? Jak už to bývá upoutávka na film má mnohonásobně větší říz než samotný výsledek. Film odsejpá, má dobré tempo, sem tam dobré nápady a občas i ten vtip. Je to ale průměrná záležitost. Dávám tři hvězdičky, protože jsem se nějak prostě celou dobu představoval v tom filmu jak si kreslím s kouzelnou pastelkou. Představivost je ta nejkrásnější věc na světě a tento film to dokazuje. I když má špatné herecké výkony, málo využití pastelky a směšného záporáka. Ale snímek  docela omlouvá to, že je mířený na nejmenší publikum. Což je škoda, protože měl potenciál zamířit výš už podle upoutávky, ale nějak toho nevyužil. Pro samotného diváka film nejspíš moc nebude. Já si ho docela užil, ale cílovka jsou hlavě rodiny s dětmi. ()

Reklama

Hexx 

všechny recenze uživatele

Prostě jen odpočinkový film! A já jsem se bavil, skvělé komediální představení plné suprových nevšedních zážitků, takového toho fantasy tajemna, které slušně graduje a dějovou linií nás provází zlehka až do úplného procitnutí. Asi jsem pořád tak trošku dospělý dítě de facto vychován na scifi, fantasy a zákoutí tajemného poznání/nepoznání. Tohle byla skvělá jednohubka, která je jednou za čas rozhodně potřeba! ()

one2 

všechny recenze uživatele

Nie je to tocene ako blockbuster a veci tam nie su premrstene a preplacane,Film ma svoje jasne hranice,proste to nie je ta blazniva extremne nacackana blaznovitost.Film ma velmi prekvapil,lebo podla ukazok to prave vyzeralo na tu typicku preplacanost a vôbec som so synom na to nechcel podla vsetkych negativnych ohlasov ist,ale nie je to tak je to proste spravne ukorigovane a prave to ma oslovilo. ()

jara12 

všechny recenze uživatele

Zachary Levi, známý z role Shazama, se nyní představuje jako Harold ve filmu "Harold a kouzelná pastelka". Adaptace dětské knížky Crocketta Johnsona míchá hraný a animovaný styl, kde dospělý Harold s kouzelnou pastelkou zažívá fantastická dobrodružství. Bohužel, film působí spíše jako Shazam. Leviho přehrávání a dětská naivita se rychle omrzí. Příběh je jednoduchý a předvídatelný a humor spíše infantilní. Co by se dalo vyzdvihnout, tak je určitě hravý vizuál. Film, který měl podnítit dětskou fantazii, končí jako spíše nevýrazná a zbytečně natahovaná podívaná, u které se nedá s jistotou říct, zda mladé diváky osloví. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Hoci film vo veľkej miere využíva CGI efekty, zábery, ako Harold kreslí vo vzduchu, boli urobené tak, že Zachary Levi kreslil na tabuľu skla umiestnenú medzi ním a kamerou. (Arsenal83)
  • Původně byl film zamýšlen jako plně CGI od společnosti Sony Pictures Animation, ale místo toho se stal hybridem hraného a animovaného filmu, přičemž animované scény nebyly vytvořeny žádným konkrétním studiem Columbie a na vizuálních efektech se podílelo 7 VFX společností z celého světa. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa začiatkom roka 2022 v Atlante. (Arsenal83)

Reklama

Reklama