Reklama

Reklama

Milionář Steven Price otevřel nový zábavní park s domem hrůzy a zorganizoval speciální narozeninový večírek pro svou ženu o které ví, že ho podvádí. Je však dost překvapen, když z pětice hostů není ani jeden z těch, kterým nabídl milion dolarů, když přijdou. Kromě jeho manželky se ve strašidelném zámku objevili - záhadný doktor Blackburn, sekretářka Sára, novinářka Melissa, motocyklový kurýr Eddie a podivínský pan Watson, syn bývalého majitele domu. Když se za hosty zavřou ocelové mříže a uzavřou se všechny východy, Price tuší, že něco není v pořádku, protože to není to, co sám připravil. Je možné, že dům žije vlastním životem? Šest lidí se stalo jeho vězni a čeká je noc hrůzy. Když první z nich přijde o život, ostatní si uvědomí, že tento strašidelný dům, který měl sloužit k zábavě, je domem skutečného zla. Kdo z nich přežije tuto noc? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Remake filmu z roku 1959 někteří vynášejí pomalu do nebes, ale po jeho zhlédnutí si s nimi dovolím nesouhlasit. Zatímco originál je skvělou detektivkou s propracovanou hororovou atmosférou, tak tohle není nic jiného než obyčejné (hodně) průměrné béčko, které těží jen ze známého hereckého obsazení a zhruba dvou – tří zajímavých scén. Přitom začátek skutečně příjemně navnadil – nejen že se tu objevil Jeffrey Combs, ale i ta „odveta“ pacientů byla docela pěkně natočená. Takže jsem očekával, že i zbytek filmu se bude odvíjet v podobném duchu, leč přišlo zklamání. Ani známé tváře totiž nezaručí solidní podívanou, pokud nedostanou do ruky kvalitní scénář a ten tu teda rozhodně k mání nebyl. Když nepočítám výstřih Famke Janssen (na který se kameraman zaměřoval podezřele často), tak mě tu zaujala snad jen ona pasáž, kdy čtveřice vyrazí do sklepení hledat únikovou cestu. Přesně v těchto momentech ukázala Ali Larter své herecké schopnosti a vlohy pro „hororový žánr“ – díky kterým se následně objevila hned v několika dalších filmech (tohoto žánru). Atmosféra v tuto chvíli gradovala a je jen velká škoda, že poté krvavé kádi to šlo s ní i celou kvalitou filmu rapidně dolů. Tvůrci se nám sice snažili neustále podstrkovat další rádoby „šokující“ zvraty a situace, ale ani gumová hlava ani počítačově ztvárněné zlo už prostě nefungovalo tak jak mělo.50% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vraj sa tento film objavuje v rebríčkoch najhorších hororov histórie. No videl som už rad horších, ale toto fakt nie je horor, to je normálne film od 3 rokov, môžu to dávať do Filmárika a Filmušky. Vlastne len takmer. Niečo tam pre deti predsa len nie je. Keď tam tú ženskú kope elektrina a ona sa tam natriasa a skučí, nuž to skôr vyzeralo ako keby sa jej v šuške zasekol vibrátor. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinke piatich ľudí bola excentrickým milionárom Price-om ponúknutá odmena vo výške milión dolárov za to, že strávia noc a dožijú sa rána v jeho tajomnom dome hrôzy, bývalom psychiatrickom ústave pre nebezpečných šialencov vo Vannacutt. Spočiatku pohodový večer sa časom mení v boj o život. Potenciál vďaka výberu prostredia neskutočný. Bohužiaľ, ako to už býva zvykom, narábanie s ním už bolo slabšie. V konečnom dôsledku musím skonštatovať, že to nebolo zlý film. Pár scén bolo nápaditých, čo bolo plusom. A bolo by to bývalo ešte lepšie, keby sa v závere neobjavilo to "monštrum" v kvalite Commodore 64'. Bohužiaľ, takto nemôžem inak - 50%. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru horor, který má všechno, co má správný horor mít (dobrou atmosféru, solidní příběh, několik dějových zvratů, přiměřenou porci krve,...) a navíc skvělé herecké obsazení v čele s božskou Famke Janssen a mou oblíbenkyní Ali Larter, která už v obou dílech Nezvratného osudu dokázala, že jí horory sedí. Jedinou výraznou slabinou je podle mě zbytečně akční a zmatený konec. Co říci závěrem? Není to Kruh, ale je to lepší než nový Texaský masakr. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tož takhle debilní, až ostudné digitální finále by zapříčinilo jednohvězdičkové hodnocení i u mnohem promakanějších a ambicióznějších projektů, než u jednoduchého béčkového strašáku, který do určité doby aspoň zajímal hrou rozehranou v atmosférických kulisách a nejistotou, jak to vlastně s tím ústavem, postavami a předpřipravenými atrakcemi je. I to však dělal fádně, neinvenčně a bez mozku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 64. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)
  • Keď skupina prvýkrát zostúpi do suterénu, na strope je moderná halogénová žiarovka. (Arsenal83)

Reklama

Reklama