Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka (Angelina Jolie) hledá na diskotéce svého vyvoleného, protože se cítí opuštěná. Staří manželé (Gena Rowlands a Sean Connery) se po čtyřicetiletém manželství navzájem podezírají z nevěry a mladý manželský pár hledá útěchu každý po svém, Gracie (Madeleine Stowe) v rukou náhodného milence a Hugh (Dennis Quaid) v hospodě s místními alkoholičkami. Všichni hledají to, čeho se jim nedostává. Hledají lásku, která přešla v denní stereotyp a schází jí vášeň a touha. Láska má ale tisíce podob. Náhle se osudy všech představitelů setkají, ale díky smrti chlapce, umírajícího na AIDS. Teprve pak pochopí, že láska je složena zejména z každodenních maličkostí. Plejáda hollywoodských hvězd rozehrává herecký koncert plný humorných dialogů i tragikomických situací, jaký zde již dlouho nebyl. (Vapet Production)

(více)

Recenze (77)

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Film nám předkládá několik minipříběhů, které mají, jak od začátku tušíme, nějakou vzájemnou spojitost. První půlhodinka je trochu suchá a pomalá, ale potom se příběh (příběhy) rozjede a v závěru hezky vrcholí. Škoda, že některé vztahové linie nebyly výrazněji a nápaditěji propracované (nejvíc mne bavily minipříběhy Angelina Jolie - Ryan Phillippe a Gena Rowlands - Sean Connery). Myslím, že z příběhu, podpořeného neskutečně silnou hereckou sestavou, mohlo být využito ještě trochu více. I tak dávám palec nahoru za velice hezkou a milou zábavu. 75%. ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Film, který se sice rozjíždí pomaleji a ze začátku jsem měl docela v hlavě zmatek kdo je kdo, ba dokonce jsem se obával, že u toho snad ani ty dvě hodiny nevydržím, ale naštěstí druhá polovina nabere neskutečné obrátky a já jsem najednou ani nestačil zaznamenávat všechny možné dějové zvraty, které mi opravdu vzaly dech. Všechny příběhy měly něco do sebe, ovšem na celovečerák by asi žádný z nich nevystačil, ovšem díky bohu (a Willardu Carrollovi :-)) jsou tak úžasně poskládané do sebe a tak skvěle do sebe zapadají, že jako celek to na mě působilo téměř dokonale. Nejvíc se mě dotknul příběh okolo Angeliny Jolie a Ryana Phillipa AKA Joan & Keenana, kterému se dává nejvíce prostoru, což mě příjemně potěšilo. Co mě ovšem nepotěšilo byla Gillian Anderson, které jsem z nějakýho důvodu pořád nemohl přijít na chuť. Jinak se na tomto filmu už moc chyb najít nedá, protože nepostrádá ani vtipnost (kočka s jedním okem a stokilový pes v posteli mě opravdu rozesmáli), správný ráz a ukecanou zrzku :-))). Zkrátka a dobře romantický film, který se nám snaží ukázat, jak je naše planeta malá a životy lidí mohou být propojené více, než si myslíme. A nezapomeňte - "Talking about love is like dancing about architecture." :-) ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Představte si Lásku nebeskou bez humoru a slabšími vztahovými pouty. Hrozně mě bavila postava Gillian Anderson, snad proto, že mi přišla jaksi nejpřirozenější a nejrealističtější. Zpočátku linie s Dennisem Quaidem byla zábavně tajmená, její vyústění však zklamalo. Angelina Jolie docela zklamala, tu jsem fakt viděl hrát zatím jen ve dvou filmech (filmů s ní jsem viděl více), naopak Ryan Phillipe mě hrozně bavil, je škoda, že tak zapadl. Amandy Peet jsem si ani nevšiml. Co mi docela vadilo, byl takové ten klasický závěr, kdy se... Ale ne, nebudu odhalovat, jen mi to přišlo hrozně kýčovité. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Clenove jedne rozvetvene rodiny jsou neustale staveni pred nastrahy nelehkych a ruznorodych zivotu, jez vyvrcholi v krasny tanecek stastnych a zamilovanych, ktere se aspon na chvili spoji ve znameni lasky a daji zapomenout horsim casum. Nespocet znamych a dobrych hercu od mladsi az po tu nejstarsi generaci. Britska kvalitni podivana, i pres slabsi rozjezd. 80% ()

Oter 

všechny recenze uživatele

V průběhu celého filmu jsem si připadala na hromadné terapii, kde každý vypráví svůj příběh a pojítka se ruší anonymitou mluvčích. Až konec zapůsobil jako tmel. Jednotlivé podoby lásky však byly zajímavé a herecké umění výborné, takže celkový dojem z filmu není omračující, ale i náročný divák si přijde na své. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Podľa režiséra Willarda Carrolla bol film natočený s nízkym rozpočtom "len" 14 miliónov dolárov, keďže aj hviezdni herci pod vedením súhlasili s prácou za 50 000 dolárov každý. (Arsenal83)

Reklama

Reklama