Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka (Angelina Jolie) hledá na diskotéce svého vyvoleného, protože se cítí opuštěná. Staří manželé (Gena Rowlands a Sean Connery) se po čtyřicetiletém manželství navzájem podezírají z nevěry a mladý manželský pár hledá útěchu každý po svém, Gracie (Madeleine Stowe) v rukou náhodného milence a Hugh (Dennis Quaid) v hospodě s místními alkoholičkami. Všichni hledají to, čeho se jim nedostává. Hledají lásku, která přešla v denní stereotyp a schází jí vášeň a touha. Láska má ale tisíce podob. Náhle se osudy všech představitelů setkají, ale díky smrti chlapce, umírajícího na AIDS. Teprve pak pochopí, že láska je složena zejména z každodenních maličkostí. Plejáda hollywoodských hvězd rozehrává herecký koncert plný humorných dialogů i tragikomických situací, jaký zde již dlouho nebyl. (Vapet Production)

(více)

Recenze (77)

dormouse 

všechny recenze uživatele

To se snad všichni zbláznili? Navnaděna hodnocením jsem se podívala na film, který byl snůškou klišé a banalit, něco tak blbého jsem už dlouho neviděla. Ani jedna postava nebyla uvěřitelná a všechny blábolily absolutní hovadiny. Jestli se dá nějaký snímek určit jako nejúspěšnější v kategorii "Film s devastujícím účinkem na mladého člověk, který si tvoří falešný obraz o lásce a o vztazích jako takových", tak tenhle to určitě je. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Film nám předkládá několik minipříběhů, které mají, jak od začátku tušíme, nějakou vzájemnou spojitost. První půlhodinka je trochu suchá a pomalá, ale potom se příběh (příběhy) rozjede a v závěru hezky vrcholí. Škoda, že některé vztahové linie nebyly výrazněji a nápaditěji propracované (nejvíc mne bavily minipříběhy Angelina Jolie - Ryan Phillippe a Gena Rowlands - Sean Connery). Myslím, že z příběhu, podpořeného neskutečně silnou hereckou sestavou, mohlo být využito ještě trochu více. I tak dávám palec nahoru za velice hezkou a milou zábavu. 75%. ()

Reklama

kyzi 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám smíšené pocity...na jednu stranu bylo zajímavé závěrečné spojení všech postav v jednu rodinu, na stranu druhou jsem se ale chvílemi dost nudila. Také mi vadí absurdita některých konců linií jednotlivých postav, ale na to může mít každý jiný názor. Ve finále je to příběh s +- happyendem, takže to za shlédnutí stálo. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Od tohoto snímku jsem neočekával naprosto nic a možná hlavně díky tomu jsem byl příjemně překvapen a mile potěšen. Parádně strávených 116 minut , které neskutečně rychle utekly ( ano, 116 min píši zcela záměrně ), protože těch závěrečných 5 minut, kdy příběh do sebe " zapadl " bylo na mě opravdu už přespříliš romantických. Kdybych byl tohoto závěru ušetřen a tvůrci si ho odpustili, nebránil bych se i vyššímu hodnocení, takto i díky dobrým hereckým výkonům ( nikoliv vynikajícím ) dávám slabší 4*! ()

Marshall007 

všechny recenze uživatele

Film, který se sice rozjíždí pomaleji a ze začátku jsem měl docela v hlavě zmatek kdo je kdo, ba dokonce jsem se obával, že u toho snad ani ty dvě hodiny nevydržím, ale naštěstí druhá polovina nabere neskutečné obrátky a já jsem najednou ani nestačil zaznamenávat všechny možné dějové zvraty, které mi opravdu vzaly dech. Všechny příběhy měly něco do sebe, ovšem na celovečerák by asi žádný z nich nevystačil, ovšem díky bohu (a Willardu Carrollovi :-)) jsou tak úžasně poskládané do sebe a tak skvěle do sebe zapadají, že jako celek to na mě působilo téměř dokonale. Nejvíc se mě dotknul příběh okolo Angeliny Jolie a Ryana Phillipa AKA Joan & Keenana, kterému se dává nejvíce prostoru, což mě příjemně potěšilo. Co mě ovšem nepotěšilo byla Gillian Anderson, které jsem z nějakýho důvodu pořád nemohl přijít na chuť. Jinak se na tomto filmu už moc chyb najít nedá, protože nepostrádá ani vtipnost (kočka s jedním okem a stokilový pes v posteli mě opravdu rozesmáli), správný ráz a ukecanou zrzku :-))). Zkrátka a dobře romantický film, který se nám snaží ukázat, jak je naše planeta malá a životy lidí mohou být propojené více, než si myslíme. A nezapomeňte - "Talking about love is like dancing about architecture." :-) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Sean Connery sa vyjadril, že nízka gáža 50 000 dolárov mu vôbec nevadila, pretože si konečne chcel hrať postavu v jeho veku vo vzťahu s niekým v jeho veku. Len dva roky predtým zarobil len na hlavnej postave vo filme Skala (1996) 14 miliónov dolárov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama