Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Costner je lékař, stejně jako byla jeho nedávno tragicky zahynuvší manželka. Ta navzdory svému těhotenství odjela plnit misi Červeného kříže do divokých pralesů ve Venezuele a stala se jednou z obětí nehody autobusu vysoko v horách. Její tělo nebylo nikdy nalezeno, protože autobus se zřítil do hlubokého koryta divoké řeky. Hrdina se stále nedokáže se smrtí milované ženy vyrovnat, vyhýbá se přátelům, bolestné vzpomínky se snaží přehlušit posedlostí prací. Náhle však začne kolem sebe vnímat podivné věci. Dostane balíček, který si jeho žena před odjezdem objednala, v domě, který společně sdíleli, lékaře začínají pronásledovat zvláštní představy a vidiny, které ho zavedou za někdejšími manželčinými pacienty. A on je stále pevněji přesvědčen, že mu chce mrtvá žena cosi naléhavě sdělit prostřednictvím lidí, kteří prožili klinickou smrt. Kolegové už začínají pochybovat o jeho duševním zdraví, když vyjdou najevo šokující skutečnosti... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, čekal jsem, že to bude horší! Nakonec se jedná o průměrný thriller, kterému až na několik okamžiků, chybí atmosféra, na které tento druh filmů stojí a padá! Na křídlech vážky má v sobě obrovský potenciál, ale to by se scénář musel dostat do rukou lepšího režiséra než je Tom Shadyac, který je u mě maximálně průměrným režisérem jako tenhle film. Kevin Costner nehraje špatně, ale tady s tím prostě nic udělat nemohl. Klasický snímek na jedno zkouknutí........ ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Velmi smutnej Kevin se nám produmává a propátrává v týhle zapeklitý a tajuplný situaci, která se chvílemi zdá být bez východiska, díky správný volbě až ke svýmu venezuelskýmu vodnímu a zelenýmu světu, kde chyběl už jen vzkaz v láhvi a závěrečnej tanec s domorodci. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy mysteriozny namet s celkom prekvapivou dojimavou pointou, ale je to tak strasne natocene, ze dramaticke sceny neraz vyznievaju komicky. Vidno, ze to natocil reziser blaznivych komedii, ktory sa pre tuto latku absolutne nehodil. V rezii M. Night Shyamalana by to mohla byt celkom solidna pecka. Bohuzial v tomto divnom nefunkcnom prevedeni to nezachrani ani snazivy vykon Kevina Costnera. 4/10. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tom Shadyac, tvorca bláznivých eskapád Ace Ventury, nakrútil prekvapivo vynikajúci mysteriózny thriller, ktorý ma úplne príjemne prekvapil a tým pádom ho zaraďujem medzi svoje najobľúbenejšie filmy. Úžasná mystická atmosféra a Kevin Costner opäť vo forme. Zaujímavý námet prelínania sveta živých a mŕtvych. Tieto mysteriózne filmy ja určite môžem a ak v nich hrá hlavú úlohu niekto skvelý, potom absolútne nie je čo riešiť. Fantastický námet, hudba, napätie, skvelé triky a srdcervúci koniec. Proste božský film. To musíte určite vidieť. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že to bude aspoň zaujímavý film, veď Tom Shadyac má zatiaľ na konte len samé komédie a v kombinácii s duchárskym thrillerom to mohla byť "sranda". Lenže nebola, bola to veľká nuda. Musím uznať, že film je obstojne spracovaný, ale to hlavné čo by mali podobné filmy mať mu chýba. Áno, po atmosfére tu niet ani stopy. Shadyac premrhal šancu trochu sa vymaniť z komediálneho žánru, ale je jasné, že tam je mu najlepšie. Film na mňa pôsobil až príliš kŕčovito, čo sa však nedá povedať o hercoch. Kevin Costner sa snažil a kupodivu mu to slušne vychádzalo. Vedľajší ho však tentokrát vytlačili, konkrétne výborný Ron Rifkin a Kathy Batesová. Vlastne mám z toho veľmi rozpačitý pocit, ale tento film cez to všetko patrí do žánrového podpriemeru. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Film je věnován Katherine Ann Courtiss, manželce Alana B. Courtisse, který se na filmu podílel jako asistent producenta. Katherine zemřela 18. května 2001 ve věku 44 let. (korndaddy)
  • V čase 49:17 přijíždí Joe (Kevin Costner) ke škole, aby si promluvil se sestrou Madeline (Linda Hunt), a zaparkuje auto tak, že trčí zadkem do silnice. Když se vrací v doprovodu policie, je už auto úhledně zaparkováno rovnoběžně s chodníkem. (Tonula)
  • Film nebyl dobře přijat kritiky, většina z nich ho hodnotila jako nudný a v průměru dostal 3,7 bodu z 10. Diváci film hodnotili výrazně lépe, v USA obdržel 62 % ze 100. (Tonula)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno