Reklama

Reklama

Black Books

(seriál)
  • Česko Černá kniha (více)

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 064)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem tenhle seriál odkládal, ač mi ho známí doporučovali horem dolem. No a nakonec jsem byl lehce zklamán. Některé díly byly totiž hodně slabé a to jsem u tak skvěle hodnoceného seriálu nečekal. Moje osobní kultovka z tohoto dílka nebude, ale je pravda, že náladu mi to spravilo výborně. Díl, ve kterém se vytvářela dětská knížka byl nadpozemský :-DDD ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Velká Británie byla vždycky plodná na humorné a kvalitní seriály, sitcomy a pořady. Odjakživa. Black Books v podstatě pokračuje v tradici; není to žádná oslnivá televizní bomba zastiňující slavnější předchůdce (na což si tu ani nikdo nehraje), ale vkusný anglický humor s velmi sympatickými hlavními protagonisty a rozverně hravými problémy. Oddech s příjemně malým výskytem trapnosti. 70% ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem čtyři díly a stačilo. Myslím, že vidět jich víc, můj dojem by se stejně nezlepšil. Od počátku jsem si říkala, že to v podstatě není špatné, ale pak mi zhruba u druhého dílu došlo, že se vůbec nesměju. Nerozesmála mě tam snad ani jediná scéna, což je na komediální seriál dost špatné. Věřím, že si Black Books určitě najde hodně příznivců, ale můj šálek kávy to není. Tenhle druh vtipu mi zkrátka nesedí. Nedokážu přesně říct proč, ale řekla bych, že to bude stylem ztvárnění. Všechno se mi zdálo tak nějak strojené a nezáživně přehrávané. ~(2,2)~ ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Seriál ušitý Moranovi přímo na míru, aby si dělal na place víceméně co chtěl. Místama je to legrační až k popukání, ale některý fórky či přímo i díly už takovým vtipem nesrší, což je pro mě víc než překvapivé. Často je postava Fran, ba dokonce i Mannyho hozena dost bokem, což je taky škoda. Nicméně stále více než slušná zábava. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další báječný sitcom s bezkonkurenčním britským humorem tentokrát z prostředí knihovny, ve které je její majitel nejradši když tam nikdo nechodí. Cholerický, pijící víno a neustále kouřící Dylan Moran, jeho otloukánek a člověk co za něho všechno udělá Bill Bailey a jeho jediná kamarádka Tamsin Greig, jsou naprosto perfektní a v jejich rolích si neumím představit někoho jiného. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (18)

  • Postavu Bernarda napsal Dylan Moran, jenž ho v seriálu i hraje, podle skutečného majitele knihkupectví v Dublinu, kterého popsal takto: "Vypadá, jako by zrovna vypil šálek kyselého mléka a zároveň se počůral. Má v obličeji výraz neustálého hnusu, jak mu léta nelibosti navěky zdeformovaly tvář." (Morien)
  • Bernard Black (Dylan Moran) je Ir a celým jménem se jmenuje Bernard Ludwig Black. (BLANIK.)

Reklama

Reklama