Russell RouseKamera:
Joseph RuttenbergHudba:
Percy FaithHrají:
Stephen Boyd, Elke Sommer, Milton Berle, Eleanor Parker, Joseph Cotten, Jill St. John, Tony Bancroft, Edie Adams, Ernest Borgnine, Ed Begley, Walter Brennan (více)Obsahy(1)
Slavnostní večer předávání Cen Akademie. Frank Fane (Stephen Boyd) je sice jen jedním z pěti nominovaných herců, vnitřně si je ale naprosto jistý, že vytouženého Oscara dnes večer získá. Vždyť pro to přeci udělal úplně všechno!
Diváci dnes ale neuvidí přenos z předávání zlatých sošek, namísto toho jim bude představena Frankova životní pouť od těžkých začátků v laciných provinčních putykách až po křiklavou hollywoodskou slávu a ohlušující jekot fanynek. Mohl mít všechno, a vsadil na jedinou kartu, pro kterou neváhal obětovat i své nejbližší. (dopitak)
(více)Recenze (2)
Oscar 2 nominace: Výprava, Kostýmy ()
Silný, smutný a lehce depresivní příběh o lidské zbabělosti a slabotě. Důvodem nízkého hodnocení z mojí strany je obsazení Stephena Boyda - až na závěrečných deset minut se mi nelíbilo, jak svou postavu zahrál. Nejenže mluví jako retard a není mu tak slovo rozumět, ale po celou dobu jsem měl nutkání přemýšlet o věrohodnosti jeho výkonu. Prostě nesedlo. K filmu jsem se dostal přes participaci Franka Sinatry, i přes jeho pozdní příchod i krátký pobyt na plátně, jeho postava se "povedla". Našim divákům stojí za to ještě připomenout přítomnost nesmrtelného Ernesta Borgnina, někdejšího seržanta Willyho Dunlopa z Hillova trháku Superpolda. ()
Photo © Embassy Pictures