Reklama

Reklama

Jízda na střele

  • USA Riding the Bullet (více)

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen" svět, bez lítosti, vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (89)

Shit 

všechny recenze uživatele

Ještě slabší než sem čekal, tady se fakt nejedná o žádnej horor nebo o něco napínavýho, sice je pravda, že pár slušnejch scén se nakonec přece jenom odněkud vyklubou, ale víc než několik napínavejch minut to fakt nehodí a zbytek času je čistokrevná nuda, kdy hlavní "hrdina" furt kecá se svým alteragem a následně s nějakým rádoby ďáblem o blbostech a naprostejch kravinách. Krom toho je to celkově ještě docela debilně zmatený a nic jinýho než retardovanej konec se už fakt čekat nedalo a bezezbytku se to vyplnilo ()

Phillo 

všechny recenze uživatele

Najtmavší film, čo som kedy videl, ktorý ma dokázal aj zabaviť aj mierne vystrašiť a poučiť. Množstvo dejových zvratov, množstvo vedľajších postáv a toto všetko v prostredí, aké sa vída len málokedy. Nevadí mi béčkovosť, nevadí mi istá predvídateľnosť, ba nevadí mi ani ústredné duo matka-syn. To, čo mi vadilo bola miestami až prílišná prekombinovanosť (nepoznám predlohu) a detský predstaviteľ hlavnej postavy (ten 12 ročný, čo sa bál ísť na strelu). Viem, že sú určite aj lepšie filmy vo vykreslení atmosféry aj v tom ostatnom, ale ja nemám (a ani nechcem) mať napozeraných toľko hororov, aby som mohol porovnávať. Preto chválim výborné zavádzanie diváka, atmosféru a koniec, v ktorom na vás tvorcovia vybafnú toľko ponaučení, že nestíhate vnímať, ale napriek tomu si niečo zapamätáte. 75% ()

Reklama

Respex 

všechny recenze uživatele

Na film jsem koukal, protože předloha od Kinga je skvělá. Rozhoduji se dát mezi jednou nebo dvěma hvězdami. Nakonec to bude za dva. Herecké výkony jsou slabé, zpracování průměrné atd. Přesto si myslím, že už jsem viděl horší filmy. Doporučit to nemůžu, ale pokud to poběží v TV, tak to možná za jedno shlédnutí stojí. Za mě 2*. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nezaujatí filmoví fanoušci už můžou být na jméno Stephen King poměrně vysazení, protože s minimem výjimek platí pravidlo, co film to brak a nezvládnutá adaptace /tato novelka byla navíc napsána speciálně pro internet/. Jízda na střele je dalším z řady nepovedených video /i když pro tento formát snad ani není primárně určen/ horrorů, které neví čím zaujmout či případně šokovat. Příběh se odehrává koncem šedesátých let v USA a pojednává o mladém studentovi, který se vydává 200 mil stopem za svou matkou, která právě prodělala menší mrtvici. Bohužel trvá zhruba tři čtvrtiny filmu, než pochopíme o čem by to celé jako mělo být a i přesto že se nám dostane nějakých vysvětlení, zůstane nám na patře dosti odporná pachuť. A o čem to tedy celé mělo být? Taková povídka ze záhrobí, kterou měl dramaturg rozcupovat na kusy aneb trip plný nesourodných halucinací, který svou rozbitou skladbou bere i sebemenší touhu ponořit se do děje. Horrorová road-movie s trochou brutality, trochou moralizování a velkou porcí nudy. A to je na tom to nejhorší... ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Další z řady nepříliš povedených filmových adaptací Kingových románů. Tentokrát se jedná o kratší povídku Jízda na střele a režie se ujal Mick Garris, který už má na svém kontě i pár dalších "kingovek". Pár zajímavých nápadů, ale jinak naprosto průměrný film, který ničím nepřekvapí. Když to neuvidíte, nic se nestane. Doporučuji snad jen Kingofilům jako jsem já, pro srovnání z předlohou. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama