Reklama

Reklama

Jízda na střele

  • USA Riding the Bullet (více)

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen" svět, bez lítosti, vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (89)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +snad jen Erika Christensen a nějaké ty haluze -nezáživné, zvláštní příběh/// Velice podivný film, který až na konci vyřkne poselství. Bylo zde pár dobrých nápadů, které mě udrželi tak tak pří vědomí. Jinak je to slabota. Kdyby vás to zajímalo film je o smrti, ale není to žádná vyvražďovačka, spíše takový psychothriller. Navíc Erika Christensen měla málo prostoru. Takže v tomto případě není opravdu o co stát./// Celkem 47%/// ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Další z řady nepříliš povedených filmových adaptací Kingových románů. Tentokrát se jedná o kratší povídku Jízda na střele a režie se ujal Mick Garris, který už má na svém kontě i pár dalších "kingovek". Pár zajímavých nápadů, ale jinak naprosto průměrný film, který ničím nepřekvapí. Když to neuvidíte, nic se nestane. Doporučuji snad jen Kingofilům jako jsem já, pro srovnání z předlohou. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Horor s neurovnanou strukturou vyprávění a nemohoucností diváka vyděsit. Je řeč totiž o hororu, a byl bych pro mnoho variant, ze kterých by se dalo čerpat a vybírat, abych nakonec mohl o tomto filmu psát jako o plnokrevném hororu. S nějakým zhnusením a brutálním gore tenhle horor neoperoval, poutavý je občas, něco málo originálního a invenčního by se jistě taky našlo a herecké obsazení nižší svítivosti bylo optimální. Jenže rytmus vyprávění velmi často probíhal tím stylem, že mě navnadil na příští dění, ale jen zřídka naplnil slibovaný potenciál. Ve výsledku připadá pět slabých scén na jednu dobrou. Proslulému hororovému spisovateli Stephenu Kingovi se dost často stává, že adaptace jeho knih nedopadají dobře. Je však pravda, že řada z nich je poměrně nezfilmovatelná. Není to poprvé, co se zfilmování jeho knižního díla ujal veskrze televizní režisér Mick Garris, jehož kvalita filmů je dost proměnlivá. V tomhle hororu podal vesměs podprůměrný výkon s občasnými náznaky, ve kterých se film nebral tolik vážně. Jenže to je docela málo. 40% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pan režisér zřejmě vypil mnoho skleniček silného alkoholického nápoje, zajedl to vtipnou kaší a poté se rozhodl natočit tento film. Jenže v něm skoro nic nefunguje. Pokud to mělo vyjít jako parodie na Kingovu předlohu, tak to nevyšlo, pokud měl v úmyslu vytvořit horor s komediálními prvky, tak to vyšlo jen velmi slabě a pokud chtěl, aby z toho vyšlo slušně zpracované dílo mistra hororu, tak to zcela selhalo a myslím, že většinu diváků a především věrných čtenářů velmi zklamalo a rozhořčilo. Film působil velmi chaoticky a rozhrkaně, pár dobrých scén by se našlo, ovšem jako celek tento film u mě rozhodně neobstál a považuji ho za nejvíce zprzněný filmový přepis Kingových děl vůbec. Cítím za tento film mírný stud a ostudu, čeho se vlastně vůči mistrově geniální povídce dopustil. Tvůrcům bych doporučila měsíční pobyt v zasněženém hotelu Overlook s Jackem Torrance, Annie Wilkesovou, Carrie, Pennywisem a ještě pár dalšími jeho ďábelskými postavami:) Příště si raději rozmyslí, než natočí něco podobného a uvědomí si, že zahrávat si s mistrem hororu se nevyplácí. Postavy zrozené z jeho geniality a většinou úspěšně převedené na plátno totiž dokáží krutě ztrestat a pomstít se těm, kteří se dopustí urážky či zhanobení jejich "stvořitele.":) ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Další z Kingových volovin, která tentokrát kupodivu neunavuje statickým dějem a vykecáváním, ale nesmyslem vedle nesmyslu. Prostě to nemá ani hlavu ani patu. Hodnotím jen pár dobrých okamžiků, ale ani ty sečteny nedají kýžených 20%. A i těchto pár dobrých okamžiků smaže debilní konec. 201409269028/9504*prokládané ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama