Tvůrci:
Stephen WoolfendenScénář:
Steven KnightKamera:
Stijn van der VekenHudba:
Ilan EshkeriHrají:
Jack O'Connell, Connor Swindells, Gwilym Lee, Sofia Boutella, Theo Barklem-Biggs, Jack Barton, Jacob Ifan, Stuart Campbell, Mark Rowley, Jacob McCarthy (více)VOD (1)
Epizody(6)
Tato série je jen lehce horší než ta první série, hlavně kvůli absenci prostoru pro některé postavy z první série a lehce slabší zápletky, ale stále je to točené stejným způsobem, takže mě to zase bavilo. Začátek byl trochu slabší, v prvních dvou epizodách je minimum akce, ale pak se to rozjede a zbývající čtyři díly mě fakt bavily. Tentokrát to stojí celé na Jackovi O'Connellovi (Paddym), ostatní postavy fungují spíše jako vedlejší. Nemůžu se dočkat další série, které by mohla být ještě lepší vzhledem k tomu, že (nejspíš) začne v Den D. 90% ()
Svojou podstatou Kapitán Sharp pre 21. storočie. Baví ma na tom, jak veľmi mi nevadia tie okato digitálne výbuchy, mrchavé makety dobových zariadení, scenáre a bojové scény pre nenáročného diváka. Je to tým, že sú vyvážené Padym. Jeho étosom bez vybočení z povahy a partou, ktorá ho povahovo dopĺňa. Je tam, v širokej palete charakterov, minimum herecných zakopnutí. Aj tým, že sa celý seriál priznáva ku hodnotám. Že to drsné blábolenie silných chlapcov dopĺňa aj ich plač. Chlapcom, ktorí sa dnes možno pripravujú na niečo podobné to hovorí: "no, môj, takéto to bude, už to nebudeš ty, aj keď vyhráš. Budeš nástroj. Urobíš to rád a budeš sa za to nenávidieť. A nepriateľa, až ho zabiješ, budeš ctiť viacej ako svoju rodinu." ()
Zatial to nejdem hodnotit, videl som len dve casti. Dlho som vsak nevidel tak odpornu hlavnu postavu ako Paddy. Ze je vypatlany je pre nevzdelaneho Brita skor standard. Avsak vadi mi, ze nerespektuje vobec nikoho, vlastnych nadriadenych, partakov z jednotky a uz vobec nie obycajnych ludi. Zije v pokrivenom systeme hodnot a je presvedceny o svojej neomylnosti. Vykradanie milodarov v kostole je pre nho ok a nepomozu ani namietky spolubojovnikov. On ma totiz v hlave jasno a bude prosit o odpustenie az na konci misie. Nepovazujem za stastne, ze jeho spravanie je umiestnene do stredu pribehu a podavane divakovi ako "cool'. A cele zabalene do ospravedlnenia, ze musi byt taky, lebo tak ho chudaka vycvicili a inak by sa nedalo prezit. Paradoxne sa ludsky dokazu spravat jeho kolegovia z jednotky, ktori su v rovnakej situacii a s obdobnym pribehom za sebou. ()
I druhá série jede na maximum. Egypt je osvobozen a speciální jednotka se přesouvá na Sicílii. Je zde asi méně akce a plošného vyhlazování nácků, než v Egyptě, ale je to logicky dáno změnou kontinentu. Je zde více psychologie postav, protože to válka s lidmi dělá, a vůbec to není na škodu nebo k odsouzení kvality filmu. Všechny postavy jsou úžasné, ale nesmíme zapomenout, že v tomto chlapském světě je i jedna žena, která je taky sakra úžasná - Sofia Boutella. Doufám, že na konci uvedený "vpád" jednotky SAS do Francie, znamená třetí řadu. ()
o trošku lepší než první série, nicméně pořád platí, že tohle téma by si (bez ohledu na historickou akurátnost) zasloužilo nářez v Ritchieho stylu (takže něco jako Ministry of Ungentlemanly warfare, ale s tím že by to dávalo větší smysl). Druhé sérii Rogue Heroes vyloženě sluší přesun z Afriky do Itálie a Jack O´Connell si toho magora Paddyho znatelně užívá, ale stejně jako předtím i teď tady střídají nabušené pasáže ty slabší a tempo tak díky tomu dost kolísá. Dobrý seriál to stále je, ale ten potenciál je tu mnohem větší...70% ()
- Německý velící důstojník má na sobě uniformu výsadkových jednotek Fallschirmjäger v hodnosti Feldwebel, což je poddůstojník zhruba odpovídající našemu rotmistrovi. (p3tris)