Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn filmek s dobrým hereckým obsazením. Celý film je vlastně plny známých obličejů. Každý, kdo má rád zimu, by tady asi chtěl bydlet...Pěkné maloměsto, protkáne ledovými chodníky a hokejovým hřištěm "za humny"... Vtipná komedie, kterou mám osobně rád a určitě bych takovou zimní a hokejovou atmosféru chtěl zažít na vlastní kůži... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hokejový zázrak s Kurtem je někde jinde než Mystery, Aljaška. Tady přecejen není zcela věrohodné aby místní vesnický tým sehrál takhle napínavý zápas proti profesionálům z Rangers. Také se nedá říct, že by se jednalo v případě Mystery o komedii. Crowe, Azaria, Reynolds jsou všichni velmi nevýrazní. Jestli mě něco zaujalo, tak určitě Myersovo cameo. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Prostý a zároveň skvělý příběh o malém městečku na Aljašce, které žije pouze hokejem na rybníce. Jsou jím tak posedlí, že si pozvou k exibičnímu zápasu NY Rangers. Ačkoliv je jasné, že nemají žádnou šanci, tak jdou do boje s kuráží. Možná i proto, že rybník bude jejich šestým hráčem. [5874. hodnocení, 181. komentář, 66%] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"My sme tu doma, toto je náš rybník!..." Aj keď táto veta trochu zaváňa trápnosťou, ten kto miluje hokej, nemôže tak ľahko film odpísať. To prostredie a sobotnejšie zápasy v Mystery majú čosi do seba a čo by som dal za to, keby som mal ľad takto blízko a zadarmo. Hrať zápas proti New York Rangers je výzva...Pre bežného diváka bude film zaujímavý hlavne pre účasť R. Crowa, ostatní sa možno zaľúbia do krásneho prostredia a či už hokej máte radi alebo nie film si minimálne tri hviezdy zaslúži. Ja ako fanda hokeja pridávam štvrtú. 70%. ()

drederik 

všechny recenze uživatele

To sou mi věci, chlápek od protinožců a jak válí v hokeji. Škoda toho neduhu předvídatelnosti u filmů ze sportovního prostředí, no aspoň že výsledek neskončil senzací. Velice pobaví brankáři obou týmů, kteří to nejspíš berou opravdu jako exhibici a předvádějí zákroky jako Dušan Salfický v dobách své největší slávy při Utkání hvězd. Zdá se mi to nebo mladý talent z Aljašky vypadá jako Sydney Crosby (škoda jen že Sydney byl v téhle době ještě někde v žáčcích). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Jay Roach chtěl původně angažovat skutečnou sestavu NY Rangers. Po jejich odmítnutí si však musel vystačit jen s fiktivními hráči. (Olík)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)

Reklama

Reklama