Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joel Goodsen zůstává sám. Rodiče odjeli a nevrátí se dříve než za týden. Ještě nikdy neměl holku, a tak je jeho první starostí, aby nějakou s pomocí kamarádů sehnal. Jeden z nich zavolá prostitutku. Joel musí otevřít černošce s mužským hlasem a není to jeho první zkušenost se sexem, která ho deprimuje. Potíže totiž teprve začínají... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Toma mám rád, takže už jen za něj dám ty tři hvězdy. Bohužel film jako takový je v podstatě o ničem, i když chápu, že ve své době musel mít značnou popularitu. Celý děj filmu se tak nějak motá kolem ničeho. Není zde žádný úchytný bod, na kterém by člověk mohl stavět. Film mě prostě nezaujal. Vydržel jsem se na něj dívat právě jen kvůli Tomovi, kterého jsem měl v tomto filmu možnost vidět i v prozměnu jiném světle, než jak ho vidíme v dnes již kultovních akčních filmech. Kdo by mě znal, věděl by, že tři hvězdy jsou ode mě vskutku nízké hodnocení, protože když mohu, dávám plný počet. Zde to bohužel nešlo. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Typická "osmdesátková" teen-komedie s onou klasickou snahou o společenskou satiru. To co je zvláštní je styl "humoru". Cynický, černý, ale přesto poněkud "subtilní". Žádné vyloženě vtipné scény u kterých se budete smíchy válet po zemi, ale to samozřejmě v§bec nevadí. Vadí však, že to všehovšudy byla nuda. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Nemám daleko ke čtvrté hvězdě... Risky Business je moc příjemnou osmdesátkovou podívanou s nezvykle sympatickým Cruisem, protože do nějakého roku 1986 jsem ho považoval spíše za frajírka, který se zklidnil až v průběhu let devadesátých a samozřejmě se z něj stal i velice slušný herec, ale to už je jiný příběh. Tyhle nevinné začátky prostě působily strašně přirozeně se vším všudy a obrovský podíl na tom má skvělý hudení doprovod od Tangerine Dream, díky čemuž se u spousty zásadních scén (první vzplanutí, noční projížďka na kole, druhé vzplanutí ve vlaku) znásobuje zážitek. Dále mě potěšil velmi mladý vtipálek Curtis "Metatron" Armstrong a Joe Pantoliano byl ve své typické roli téměř k nepoznání. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

"Joel, every now and then, say What the f*ck. "What the f*ck" gives you freedom, freedom brings opportunity, opportunity makes your future." Osmdesátkový Tom Cruise je prostě nejlepší, navíc v námětu, který se mi líbí snad ze všech nejvíc (sex, prachy, erotika, cool Cruise, pěkný holky - Rebecca solidní 10/10, you name it. A celý tenhle námět podtrhuje dokonalý soundtrack, který posunuje tohle dílečko na zcela jinou úroveň, až bych řekl, že ty písničky a muzika úplně mění význam celého filmu k lepšímu. Příběhově to je originální a jednoduché, dobře se na to kouká a mě osobně to hned na začátku zaujalo, přesně tak, jak jsem očekával a pořádně mě to nepustilo ani po dokoukání. Cruisův tanec na Old Time Rock & Roll je legendární !!! Hold, dá se říct, že jsem na těchto 80's Cruisovkách naprosto závislej, je to moje guilty pleasure, a tady mi to tím cool vibem strašně připomíná Koktejl. Lepší 4* "My name is Joel Goodson. I deal in human fulfillment. I grossed over eight thousand dollars in one night. Time of your life, huh kid?" ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

No ze začátku to vypadá poměrně slibně na nezávadnou, pohodobou blbinku o klasickém filmovém teen tématu (samozřejmě podaném tisickrát vkusněji než je k vidění dnes). Ale postupem času humor mizí a navíc mi Rebecca šla hrozně na nervy. A zas takový eso to taky není. Cruise je ok, škoda že mu scénář nedovolil udělat trochu většího samce (a že to on zase umí). Ikdyž chápu, že idál podobného filmu je tragéd... no tenhle byl ještě v mezích. Joe Pantoliano byl hodně fajn, škoda že nedostal víc prostoru. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (23)

  • Snímek se natáčel ve státě Illinois (zejména ve velkoměstě Chicago), ve kterém se také příběhově odehrával, což nebývá vždy tak časté u filmů. (Yardak)
  • Scéna, kde Joeal (Tom Cruise) tančí na skladbu "Roll Old Time Rock N", byla celá improvizovaná. Scénář obsahoval pouze instrukci, aby herec tančil na rockovou hudbu. (Monco)
  • Producent snímku si přál, aby Tom Cruise působil více jako teenager a aby proto kvůli roli shodil 5 kilogramů. (Monco)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama