Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do výdajne obedov pre bezdomovcov príde jeden muž a napadne kňaza, ktorý rozdáva nešťastným ľuďom obedy. Kňaz pred ním uteká, dokonca na neho vystrelí, ale svoj život si nezachráni. Obaja muži vyletia cez presklené okno von ... Tým mužom je spisovateľ Ben Mears (Rob Lowe). Ben sa pred istým časom vrátil do mestečka Salem´s Lot, kde vyrastal a zažil jedno temné dobrodružstvo. Teraz by chcel o tom napísať knihu. Nikto z obyvateľov mestečka ani len netuší, aké diabolské nešťastie na nich čaká a aké temné sily ich začnú ohrozovať ... Mysteriózny 2-dielny príbeh nakrútil Mikael Salomon podľa predlohy slávneho Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (111)

mourinho 

všechny recenze uživatele

Vynikající román Stephena Kinga se sice nepovedlo přenést na plátno úplně bez výhrad, vyložený průser tohle zpracování ale také není. Kdo knihu nečetl a nemá možnost srovnání, přijme zřejmě filmovou podobu jako lehce nadprůměrnou upířinu, která možná mohla být o něco kratší, i tak si ale ve filmové historii zaslouží své místo. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Salomons Lot je jedna z nejdepresivnějších Kingových knih se skvěle budovanou myšlenkou maloměsta pomalu podléhajícímu zlu, s nikterak veselým koncem a hlavně s dokonalým dojmem, že tahle situace může nýt reálná...pamatuju, že mi po téhle knoze nebylo dobře po těle...Salomon samozřejmě nemohl přenést atmosféru v (televizní!) adaptaci úplně, ale i tak odvedl dobrou práci. Pomalé vyprávění, přijatelné efekty a několik slušných momentů dává prostor mezi 3-4 hvězdami. Dám tři a doporučení i při slušné režisérově práci přečíst si nejprve knihu. ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že som čakal vlažnú TV zlátaninu. O to viac som sa po pozretí prekvapil. Je to fantastický,temný, atmosferický príbeh ktorého dej ma pripútal k sedačke. Ono tie 3 hodiny ubehnú ako nič. Bavilo ma to oveľa viac ako originál z roku 1979. Proste to malo šťavu vynikajúce herecké výkony kde nemilosrdne vládli Donald Sutherland a Rutger Hauer. Sú to fakt triedy. Stephen King má podľa môjho názoru (ale je to všeobecne u jeho fanúšikov známe) že zo svojich knižiek má málo kvalitne spracovaných adaptácii a to vonkoncom nehovorím o televíznych filmoch. Tieto snímky by som vedel spočítal na jednej ruke , a tento by bol u mňa medzi nimi. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl knihu, proto se samozřejmě nevyhnu alespoň malému srovnání. Některé věci zde byly scénáristicky jinak (to se dalo očekávat), zejména konec mě ale silně nepotěšil. Jinak vyobrazení postav a městečka je docela dobré, i když se vše přesunulo do moderní doby, kdy existují mobily a počítače. Nejhorší byly ale asi efekty, kdy upíři třeba lezli po stropě (nebo skrz ventilaci, to byl horor v hororu), sráží to pak celý film značně pod úroveň, přestože režie je vcelku dobrá. ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Skvělá předloha pro film bohužel nic neznamená. A to mám Kingovo Prokletí Salemu moc a moc rád. Totiž kdybych dostal do ruky lopatu, tak bych těm upírům ulehčil práci. Prostě bych tam ty herce mlátil jednoho po druhém. Herecké "výkony" totiž byly naprosto otřesný a tím trpěl i celý zbytek. Atmosféra by fungovala a efekty byly na televizní film taky v poho. Těm hercům to ale nezapomenu. Tohle Prokletí Salemu bylo jako jít do oblíbený restaurace na krvavej biftek a dostat kus tak propečenej, že už je to skoro škvarek. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V jedné scéně mladík zpívá karaoke na píseň „Stand by Me“, což je jasná narážka na jinou Kingovu adaptaci, film Stůj při mně . (Othello)
  • Ve filmu bylo využito přibližně 300 statistů. (Othello)
  • Jeden ze psů ve filmu se jmenuje Cujo, což je i jméno psa jedné z knih S. Kinga. Kniha nese stejný název jako pes, Cujo. (Pumiiix)

Reklama

Reklama