Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

U tohoto pokusu o zfilmování Kingova příběhu musím uznat, že kvalita filmu plně odpovídá kvalitě knihy - prostě nic moc v obou případech. Kniha je průměrná, film po odhalení pointy sice zachraňují herci, ale i tak to na víc jak průměr nestačí. Navíc - co si budem povídat, Depp na seriózní role (upravený, dlouhý vlasy, brýle) zas tak moc není... 65% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Detektivní thriller s obrovským potenciálem. Po velkém očekávání (adaptace Stephena Kinga, můj oblíbenec Johnny Depp, ale i John Turturro, hudba Philipa Glasse ...) se však dostavilo ryzí rozčarování. Z celkem nadprůměrného staromilsky plynoucího příběhu s dobře budovanou atmosférou se vyklubala slátanina s tak prvoplánovou pointou, že jsem si říkal, že to je určitě jen falešný konec, že to skutečné rozuzlení ještě teprve přijde. Ale nepřišlo... ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Nuda, schovavajici se za kvalitni zpracovani. Co je platne, ze Koepp reziruje dobre, kamera je pomerne kreativni a Depp odvadi svuj standard (superlativy bych setril), kdyz to vse obaluje naprosto trivialni a hloupej pribeh. Ten bych skousnul v Pribezich ze zahrobi, kde se ostatne uz v ruznych obmenach obevil mnohokrat, ale ne v celovecernim filmu podle Kinga! Povidku jsem necetl a pravdepodobne ji s chuti vynecham. Vyrazne zklamani a opravdu spatna kingovina. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Blonďáček Depp v roli lenivého spisovatele, jeho schizofrenní představy o světě kolem a poté kruté následky člověka nechaného na pospas bez dalšího léčení. Obsazení Johnyho v tomto snímku nebylo zrovna z těch nejšťastnějších, o to více mě zaujal tajemný Turturro. Podivný střih, místy zcela nevhodné vložky, které tak silně bijí do očí, že tam nepatří. Nezvládnutý a nevěrohodný scénář a závěr všemu nasazují patřičnou korunu. Další kousek, který mi stačil pouze jednou.......... ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

já nevím čím to je... jestli prostě moje sympatie k Deppovi jsou tak veliké, že i teď s odstupem času a pár viděnými snímky tohoto tipu, my přijde snímek jako podprůměrný, ale i tak si mi ten film líbí a mé 4* si zaslouží.. když pominu konečnou pointu, kde scénáristi trošku ulítli.. tak herecké obsazení Depp a Turturro (jako "děsivej" záporák" kterýho bych opravdu v reálu nechtěla poznat) a celková atmosféra.. mě prostě pohltily, že i když si film pustím několikrát,.. a už předem vím jak to dopadne.. stejně mám bóóóbiiky :) ()

Galerie (77)

Zajímavosti (18)

  • V scéne, kde Johnny Depp prekvapí Mariu Bello a Timothyho Huttona v moteli, David Koepp chcel, aby Bello a Hutton vyzerali autenticky šokovane a vystrašene. Nechal ich oboch ležať v posteli pätnásť minút, keď nečakane vtrhol Depp. Reproduktory boli nastavené tak, aby vydali hluk, svetlá v miestnosti boli nastavené tak, aby sa rozsvietili presne v momente, keď Johnny Depp otvoril dvere. Herecké reakcie sú tak reálne. (Arsenal83)
  • Audio komentář pro DVD se scenáristou a režisérem Davidem Koeppem byl nahrán 4. března 2004, kdy film ještě ani nebyl uveden do kin. (becki_tu)

Reklama

Reklama