Reklama

Reklama

Tajemné okno

  • USA Secret Window (více)
Trailer

Přestože ví, že by měl sedět u počítače a psát další knihu nebo alespoň na chvíli vylézt ze své staré chaty a projít se se svým psem okolo jezera, úspěšný spisovatel Mort Rainey (Johnny Depp) vyspává až 16 hodin denně na svém oblíbeném kanapi. Je uprostřed bolestného rozvodu a všechny okolnosti, které rozchod doprovázejí, se stávají čím dál tím více nepříjemnými. Celá záležitost vysává jeho energii i kreativní potenciál a Mort je donucen čelit obzvláště těžkému tvůrčímu bloku, který mu brání dát dohromady byť jednoduchou větu. Když už se zdá, že se nemůže stát nic horšího, objeví se na prahu jeho boudy psychotický cizinec John Shooter (John Turturro), obviní Raineyho z toho, že ukradl jeho příběh, a požaduje po něm náhradu. Přes všechny Raineyho pokusy o usmíření se Shooter stává stále více neodbytným a agresivním. Svým vyšinutým smyslem pro spravedlnost omlouvá vše - včetně případné chladnokrevné vraždy. Rainey, který je zatažen do zběsilé hry na kočku a myš, pomalu zjišťuje, že v něm dřímá mnohem více mazanosti a odhodlání, než si kdy myslel. Nakonec si uvědomí, že nezdolný Shooter jej možná zná lépe než on sám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tajomné okno je príjemný trilerík na neskorý večer, keď ste predtým videli nejakú filmovú bombu a nemáte chuť ísť ešte spať. Koepp točí adaptáciu Kingovej knižky, čo sľubuje veľa, zároveň podľa predchádzajúcich skúseností to vyvoláva väčšie ako malé obavy. Ono to dopadlo niekde medzi tým, dá sa na to pozerať, na pointu zrejme prídete, ale naštvaní nebudete. Prípad "jedného domu" a Kinga vyšiel viac v Misery. ()

Sysel_CZ odpad!

všechny recenze uživatele

U překombinovaných a nudných děl, ve kterých autoři opakují sami sebe a které nejspíš vzniknou jen z komerční setrvačnosti, může být asi nejhorší výsledek ten, když jako řešení použijí tu nejjednodušší cestu ven. Možná by si tenhle film jako celek i hvězdičku zasloužil, ale když nad tím tak přemýšlím, ne, nebylo v něm asi nic, u čeho bych mohl říct: tohle se mi líbilo... ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bože, Johnny si vie niekedy vybrať úlohy v hrozných sračkách! Ale zvyčajne si to aspoň uvedomuje a jeho výkon je v týchto druhotriednych filmoch patrične bezvýrazný a unudený (napr. Astronautova žena). Tu mu to zrejme nedošlo, pretože sa očividne snaží. Bohužiaľ jeho plné nasadenie je tým jediným pozitívom filmu, v ktorom niet štipky napätia a je zúfalo predvídateľný (existuje vôbec na svete divák, ktorému "prekvapivé rozuzlenie" nedocvakne už po 15 minútach filmu?). A keďže som film videl prvýkrát až dnes, t.j. zhruba rok po Pirátoch Karibiku 3, pri scéne "s viacerými Deppmi" som dostal alergickú reakciu a hodnotenie šlo okamžite ešte nižšie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mort je spisovatel. právě je v nelehké životní situaci a ke všemu se objeví ,,magor", který si myslí, že mu ukradl povídku. je to typ chlápka, který neustále hledá hlavu, kterou by mohl urazit lopatou. má tři dny, aby dokázal, že povídka je jeho!.... od počátku sledujeme zajímavý herecký výkon J.Deepa. zajímavá je také kamera a vcelku ujde i napětí. po čase ale začne být šílenec nudnej. mám dojem, že se chová nelogicky a kreténsky jen proto, aby to bylo zajímavý. nejdůležitější částí filmu je (samozřejmě) konec. a tenhle teda není zvlášť vyjímečnej. stejně jako celej film. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Blonďáček Depp v roli lenivého spisovatele, jeho schizofrenní představy o světě kolem a poté kruté následky člověka nechaného na pospas bez dalšího léčení. Obsazení Johnyho v tomto snímku nebylo zrovna z těch nejšťastnějších, o to více mě zaujal tajemný Turturro. Podivný střih, místy zcela nevhodné vložky, které tak silně bijí do očí, že tam nepatří. Nezvládnutý a nevěrohodný scénář a závěr všemu nasazují patřičnou korunu. Další kousek, který mi stačil pouze jednou.......... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo od 14. července do října 2003 v Kanadě a New Yorku. (Varan)
  • Audio komentář pro DVD se scenáristou a režisérem Davidem Koeppem byl nahrán 4. března 2004, kdy film ještě ani nebyl uveden do kin. (becki_tu)

Reklama

Reklama