Reklama

Reklama

Sestra II

  • USA The Nun II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

1956 - Francie. Je zavražděn kněz. Šíří se zlo. Pokračování celosvětového hitu sleduje sestru Irenu, která se opět střetává s démonickou jeptiškou Valakem. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 7

Recenze (251)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Neschopnosť strašiť tu bola až desivá. S takýmto materiálom by nejaký talentovanejší tvorca dokázal zázraky, Michal Chaves nezvládol nič. A to niektoré  tie scény mali obrovský potenciál. Už len v úvode máme sviečku (ktorá vyhasne a za ňou sa objaví duch), horiaceho kňaza a tieň vrhaný na nočné baráky. To je novinová scéna, vínová scéna, kozel… Chce fakt lúzra, aby toto všetko premrhal.  Nepomohla ani roztomilá, avšak prehrávajúca Taissa, a celkovo ten démon už je strašne vyčerpaný. Chcelo by už asi vymyslieť aj niečo nové. Každopádne, ešte jeden podobný horor a Michael Chaves sa bude s Davidom Gordonom Greenom deliť o bronzovú medailu v trojici najväčších režisérskych  lúzrov súčasného Hollywoodu. Väčší sráči už sú len Antoine Fuqua a Eli Roth. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jako jediný záchytný bod v tom užít si alespoň maličko první díl The Nun, jsem objevil lehké, vlásečnitovité motivy, které mi upomínaly na provinilou radost při sledování Howling II z roku 1985. S takto otevřenou myslí jsem vskočil do dílu druhého a nějakou dobu mi to i procházelo. Slastně idiotské expozice postav jak z Garth Marenghi's Darkplace a náhodně rozeseté výjevy mladého Marilyna Mansona byly vlastně docela vtipná provinilá gumárna. Nepřipraveného mě ale zastihla harrypotterizace značky (včetně odrzlého nechápajícího sidekicka olol), která sice pochopitelně vychází z nějakých konkrétních religiozních temnot, ale zároveň si v nich vytváří vlastní fantasy lore, protože než aby scénáristi si dali dvě hodiny katechismu, tak si prostě vytvoří vlastní křesťanská pravidla jenom proto, abychom mohli mít ve filmu posvátné artefakty, které svítí a dělají tlakové vlny. Druhá polovina se tak pochopitelně rozpadne v sérii chaotických překotných situací, kde věci dělají věci a my se v tom můžeme orientovat pouze skrze scény, kdy Tessa Farmiga kouká, jak se rozpadá věž kaple a s naprostou jistotou prohlásí "Oh! The Eyes!". ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Conjuring 2 priniesol hrozivého démona Valak. The Nun atmosférické prostredie opátstva a moju obľúbenú Taissu Farmigu. The Nun 2 je však iba obyčajnou rutinou so všetkým, čo sme už videli. Na záver film navyše miesto Valak využíva skôr posadnutého muža, ktorý je trochu boring a scéna s vínom bola jednoducho blbosť. Od režiséra, ktorý natočil priemerný Conjuring 3 a podpriemernú La Loronu, som však ani viac nečakal. Ok na TV, ale kino nie je nutné. Som rád, že som si film nakoniec pozrel až na HBO Max. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

První díl se mě líbil, žel to bylo to jediný co mě utkvělo v hlavě. Tady jsem se do toho nemohl dostat hlavně v první půlce. Pak už jsem se v tom orientoval, přesto ač se to snažilo a celkem to mělo i atmosféru, to nějak na mě nepůsobí. O další pokračování ani moc nestojím. Ta černá jeptiška mě tam neseděla, nevím proč, ale nehodila se tam. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zmena režiséra trochu prospela. Predsa len, Chaves obstojne zvládol aj jeden diel Conjuringu a v pár momentoch je cítiť že má ako takú víziu. Francúzsky internát je atraktívnejšie miesto ako opustený kláštor z minula a pri postavách vidieť prirodzený vývoj. Príbeh ale opäť neohurí, rozbeh je pomalý a záver prepálený. Polodetektivná linka sestry Iren ma nudila a mytologické fantazmagórie si znovu neodpustili. (Oči, Ježišova krv 2). Lakačky sú podpriemerné, herci občas až iritujúci a nejaké extra nápady alebo zvraty nečakajte. Viem si predstaviť že fanúšikovia hororov nebudú až tak sklamaný, no ja už začínam byť trochu unavený z toho ako sa všetky podobné filmy vykráduju, recyklujú a neprinášajú nič nové. Voľakedy ma aspoň poriadne miklo keď išlo o strašenie zvukmi, tu som to už nenašiel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (EvilMatus)

Související novinky

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama