Reklama

Reklama

Rohy

  • angličtina The Horns
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Pohádka
Československo, 1986, 17 min

Obsahy(1)

Loutkový příběh, namluvený Zdeňkem Svěrákem, o manželské dvojici čertů - Blance a Arturovi, jehož problémem je, že nemá rohy. Dlouho se tím trápí až jednou... příjde na to, že jeho "šancí" je Blanka - kdyby mu byla nevěrná, parohy by se mu určitě objevily... a tak jí přinutí. Chce je ale stále větší a větší až nakonec skončí s výstavním parožím, s kterým neprojde ani dveřmi. (wictoria)

(více)

Recenze (31)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Scénáristické vytěžení českých nalezišť (nejen) čertovských idiomů, které by si zasloužilo lepší pointování a rytmus slova vůči obrazu, což by dnes Zdeněk s dědečkovskou zkušeností zvládl určitě lépe. Občas jako bych slyšel spíše smoljakovskou dikci. Svěrákovská témata slastného ale nebezpečného života messengerů a vztahových trojúhelníků (Jako jed, Vratné lahve) tentokrát v loutkové, dobročinné verzi: "To by v tom byl čert, abychom manželovi nepomohli". Ale nechtějte být stejní jako ostatní. ♫ Netypická hudba J.Uhlíře, přesto s rozpoznatelným rukopisem. 3-4* Doplňková četba (tumáš, čerte, kropáč!): evoluční rohy ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Jedna z báječných komedií na mužskou hloupost, tentokrát ve velmi hezké loutkové podobě. Pěkná hudba vynikajícího Jaroslava Uhlíře a klasické Svěrákovské vyprávění, doplňuje skvělou atmosféru příběhu. Jako feminista také obdivuji projev lásky čertice Blanky, jež je pro hluboké city ke svému muži schopna obětovat jednu z nejkrásnějších ženských vlastností, věrnost. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Verbální humor mám rád, ale tady všech těch čertovských přirovnání, přísloví, pořekadel, rčení a bůhvíčeho dalšího bylo přece jenom příliš. Nebýt Svěrákova vypravěčského umu ("Ještě jednou, a odhlásíme noviny!") a Uhlířovy bezchybné hudby (z hlavního motivu o pár let později vznikla píseň To je hezky), nebylo by moc oč stát. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Animovaná groteska pro dospělé o tom, jak bezrohému čertovi narostly rohy a výměnou za to ztratil milovanou ženu aneb koho pálí dobré bydlo a kdo chce kam, pomozme mu tam. Má to vtip, téměř plzákovský ponor do vztahů dvou pohlaví a manželského soužití. A návdavkem k tomu příjemný hlas vypravěče Zdeňka Svěráka. Celkový dojem: 90 %. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Rozverná pohádka pro dospělé o manželských problémech jenoho pekelného páru. Vypravěč Zdeněk Svěrák si pěkně hraje s jazykem a sype jedno čertovské pořekadlo za druhým. Ani mě nenapadlo, že jich v češtině tolik máme. Animace mi trochu připomíná tvorbu Jiřího Trnky. No, není tak dokonalá, ale povedla se. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama